Educació

XI Congrés de STEPV

La mesa del conclave lamenta l'absència de representants del PP i de la conselleria d'Educació

Aquest matí ha començat, a l'Hotel Olympia d'Alboraia, l'XI Congrés de l Sindicat de Treballadors del País Valencià (STEPV). Durant el matí ha tingut lloc el nomenament de la mesa del congrés, presidida per Manolo Cabanillas, i hi han intervingut representants convidats de sindicats, partits polítics i entitats cíviques i culturals.

Així, hi han pres part en la salutació Toni Gisbert, gerent d'Acció Cultural del País Valencià; M. Ángeles Llorente, dels Moviments de Renovació Pedagògica; Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana; Juan Miguel García, del sindicat USO; Evarist Carbonell, de FSIE; Nines Espí, d'ANPE; Guillermo Martí, de FETE UGT; Miguel Ángel Vera, de CCOO; Laura Albelda de la Unió de Cooperatives Educatives Valencianes; José Manuel Boquet, de la patronal CECEVAL; Ximo Granya, d'ERPV; Pura Peris, d'Els Verds-País Valencià; Juan Ponce, d'Els Verds-Esquerra Ecologista; Ignacio Blanco, d'Esquerra Unida; Enric Morera, del Bloc; i Pilar Sarrión, del PSPV. També s'ha llegit el saluda d'Albert Sansano, Coordinador de la Secretaría Ejecutiva del Consejo Internacional del Fórum Mundial de Educación.

La mesa del congrés ha lamentat l'absència de representants del PP, així com de la conselleria d'Educació.

Al Congrés, hi han estat convidades a participar, a més, representants de sindicats de treballadors i treballadores d'altres territoris de l'estat: de Catalunya hi han assistit Àngel Giménez, Ricardo Rodilla i Esteve Romero, d'USTEC-STES; de les Illes Balears, Biel Caldentey (STEI-i) i del País Basc, Josu Zalbidea i Arantxa Fernández de Garayalde (STEE-EILAS). Per part de la Confederació d'STES, de la qual STEPV en forma part, hi han assistit Pedro Pigazo, Rosa Zafra i Augusto Serrano.

Per la vesprada, i després de les intervencions de les persones convidades, s'ha procedit a la lectura de l'informe del secretariat nacional, que ha estat aprovat per 93 vots a favor, 1 en contra i cap abstenció.

Posteriorment, s'ha procedit a debatre la ponència d'Organització, que s'acabarà de tractar demà pel matí. Demà es donarà pas a la carta financera –que regularà el funcionament administratiu i financer del sindicat– i a les ponències de Política Educativa i d'Universitats. Diumenge pel matí es tractaran les resolucions presentades i s'elegiran les persones que composaran els òrgans de direcció del Sindicat. Un seguit de parlaments clouran el Congrés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.