Educació

Una cooperativa durà una llar d’infants colomenca

Les famílies i les educadores rellevaran la fundació que gestiona el centre privat

L’assessorament del govern i el suport municipal faciliten la transició

Una cooperativa educativa de treball és la solució triada per evitar que s’acabi la tasca de la llar d’infants La Miraculosa a Santa Coloma de Farners. Tot i que la fundació que la gestiona deixarà de fer-ho –després de més de mig segle–, pares, mares i educadores han posat fil a l’agulla per mantenir l’activitat i el mètode docent.

Fonts de l’associació de mares i pares (AMPA) de La Miraculosa i de l’Ajuntament de Santa Coloma han confirmat que la cooperativa ha començat a caminar. Aquest mes de juny definirà, entre altres assumptes, el lloguer que pagarà a la fundació Escola Vicenciana i els estatuts. Aquesta fundació va anunciar al febrer que deixava la gestió per falta de viabilitat econòmica. La Generalitat, per mitjà de la Federació de Cooperatives, i l’Ajuntament faciliten la transició.

D’altra banda, els nous responsables de La Miraculosa han organitzat una jornada de portes obertes al centre avui, de 2/4 d’11 del matí a la 1 del migdia. També faran un acte públic a la biblioteca.

LA DATA

31.07.19
És la data
a partir de la qual la fundació Escola Vicenciana deixarà de gestionar La Miraculosa, a Santa Coloma.

Discussió política en l’últim ple

L’últim ple municipal, el 20 de maig, va incloure dues mocions i una discussió política sobre la llar La Miraculosa. Se’n va aprovar una, amb el suport d’ERC i MES (en l’equip de govern), del PSC i de sis regidors de CiU. Gemma Cantal (CiU) i Sylvia Barragan (CUP) es van abstenir.

Entre altres punts, el text criticava la decisió “precipitada“ de la fundació Escola Vicenciana de deixar La Miraculosa i es comprometia a escolaritzar el mig centenar d’infants del centre en les dues altres llars del poble (Tabalet i Mainada), que són públiques.

Barragan va presentar una altra moció –només va rebre el seu vot favorable– en què demanava que l’Ajuntament iniciés els tràmits perquè La Miraculosa passés a ser de titularitat pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.