Destinen 10,84 milions a fer escoles a Vilabertran, el Far, les Preses i Vall-llobrega

El govern va aprovar ahir una inversió de 10,84 milions d'euros per construir quatre centres d'infantil i primària més a la demarcació de Girona, en concret a Vilabertran, el Far d'Empordà, les Preses i Vall-llobrega.

A Vilabertran, la inversió serà de 2.093.063 euros i suposarà la construcció d'un edifici en un solar cedir per l'Ajuntament i situat al camí de la Gorga, a la zona esportiva. El nou centre, que substituirà l'actual, a la Torre d'en Reig, tindrà una capacitat per a 150 alumnes. L'alcalde del municipi, Martí Armadà, s'ha mostrat molt satisfet perquè considera l'escola com un equipament clau per al municipi. «Serà el primer cop que a Vilabertran l'escola tindrà un edifici propi, ja que fins ara sempre ha estat situada en edificis que s'havien construït per a altres usos i finalitats», ha dit Armadà.

Al Far també es farà un nou edifici, que substituirà les dependències i els mòduls actuals. Tindrà una capacitat per a 150 alumnes i el cost serà de 2 milions d'euros. A les Preses la inversió serà de 4.219.119 euros, en un centre amb places per a 225 alumnes. A Vall-llobrega li corresponen 2.440.724 euros per a un nou centre d'infantil i primària per a 150 alumnes.

En el conjunt de Catalunya es destinaran 125 milions a construir o millorar 26 centres. Un total de 18 actuacions són de construcció de nous centres que fins ara estaven en mòduls prefabricats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.