Faran coincidir les millores del CAP de Sant Sadurní amb el tancament nocturn

Catsalut ha invertit 1,6 milions en l'ampliació de l'equipament, que tindrà onze sales de consulta més

A partir del 28 d'octubre els usuaris que s'adrecin a l'àrea bàsica de salut entre les dotze de la nit i les vuit del matí es trobaran un cartell que els informarà que durant aquest interval el servei d'urgències estarà controlat pel número de telèfon 061 i que disposaran d'atenció a l'hospital comarcal. Als CAP de Vilafranca i dels Monjos el tancament del servei serà de les nou del vespre a les vuit del matí. La directora del sector de l'Alt Penedès i Garraf de la regió sanitària de Barcelona, Núria Puig, va aprofitar ahir la reunió que hi havia convocada del consell d'alcaldes per anunciar-los quan es farà el traspàs i quines mesures es prendran per informar la població. Diversos alcaldes, per la seva banda, van traslladar-li la sensació que la mesura era una «pèrdua de servei» i van reclamar més atenció per part de Salut al cobriment de les baixes de metges i infermeres. Algunes vegades s'han hagut de tancar consultoris perquè no hi havia substituts. La visita de Puig es repetirà dimarts, en aquest cas a la sala d'actes de l'Ateneu Agrícola, a partir de les set de la tarda, per explicar les causes de la reorganització i el funcionament del servei telefònic 061 a la població. Puig es desplaçarà al costat de Mònica Almiñana, adjunta a la gerència per a l'Alt Penedès, Baix Llobregat i Garraf de la regió sanitària de Barcelona. Posteriorment, Salut enviarà cartes als veïns per informar-los de l'inici de la reorganització.

El departament preveu fer coincidir aquesta reorganització amb l'obertura dels nous espais que permetrà obrir l'ampliació, en què s'ha treballat durant més d'un any. Les obres, valorades en 1.620.088 euros, ja estan fetes i falta l'adequació del mobiliari. L'actuació permetrà la creació d'onze consultes.

L'Ajuntament va explicar ahir que la consellera de Salut coordina la seva agenda per inaugurar l'obra a finals d'octubre, que és precisament la data en què es preveu el tancament nocturn del CAP. El govern local, que continua pressionant perquè el departament no tregui els especialistes que hi ha actualment, ja esperava inaugurar l'equipament abans de les vacances d'agost.

Més personal

El Servei Català de la Salut s'ha compromès, també al llarg del mes d'octubre, a ampliar el personal que hi ha actualment al CAP amb un altre metge i una altra infermera, i dotar l'àrea bàsica de salut d'un ecògraf, tal com havia demanat la regidoria de Salut, per solucionar els problemes que té ara. Amb aquesta ampliació de personal es preveu que els pacients del metge de capçalera puguin ser atesos en un termini d'entre 24 i 48 hores, i que no s'hagin d'esperar entre set i deu dies, tal com passa ara. Segons les dades facilitades pel Departament de Salut dilluns durant la visita de la consellera Marina Geli a la comarca, durant l'any passat el CAP de Sant Sadurní d'Anoia va atendre 1.408 pacients d'atenció especialitzada al centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.