Salut

Ja són 34 els afectats de legionel·losi a Sabadell

El brot de legionel·losi detectat a Sabadell ja arriba a les 34 persones afectades, després que el Departament de Salut informés ahir de tres nous casos a conseqüència del brot que es va donar a conèixer la setmana passada, un dels quals va ser ingressat a la unitat de cures intensives. En total, el brot ja ha provocat quatre morts i fins ahir s'havien donat d'alta vuit persones.

Les 22 restants continuen ingressades a l'hospital Parc Taulí (18), l'Hospital General de Catalunya (2) i la clínica del Vallès (2). Salut preveu poder donar els resultats de les investigacions sobre l'origen del brot divendres vinent en una compareixença de premsa.

Els pacients ingressats tenen entre 45 i 94 anys i tots presenten factors de risc o una patologia de base prèvia greu o molt greu. Els últims casos notificats van iniciar la simptomatologia entre els dies 12 i 20 de setembre. Salut no descarta que encara puguin aparèixer més afectats en els pròxims dies atès que el període d'incubació de la malaltia és de deus dies com a màxim.

L'Agència de Salut Pública continua la investigació del brot i s'han reforçat tant les activitats de vigilància epidemiològica com les d'investigació ambiental, mentre esperen les analítiques de 21 instal·lacions i 38 torres de refrigeració sospitoses, a les quals ja es va fer un tractament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia