Salut

salut

Divuit hospitals catalans, premiats per l'eficiència

Una companyia avalua la gestió i els resultats sanitaris de 163 centres de l'Estat

Divuit hospitals de la xarxa sanitària pública catalana es troben entre els 41 centres de l'Estat que la companyia privada de serveis d'informació sanitària Iasist ha destacat aquest any entre els més eficients pel que fa a la gestió i als resultats en salut. En l'onzena edició del programa TOP 20, cap centre hospitalari privat de Catalunya ha estat inclòs a la llista resultant de la valoració dels 163 hospitals que s'havien presentat a la iniciativa de manera voluntària i anònima.

En la categoria d'hospitals de referència, destaquen els hospitals de Sant Pau-Fundació Puigvert, el de Bellvitge i l'agrupació Sant Joan de Déu-Hospital Clínic. Pel que fa a centres que disposen d'especialitats de referència, han estat guardonats el Parc Taulí de Sabadell, la Mútua de Terrassa i l'Arnau de Vilanova de Lleida.

L'hospital de Mataró i la Fundació Hospital Asil de Granollers han estat reconeguts dins de la categoria d'hospitals generals. El gruix de guardons es concentra entre els hospitals generals mitjans, on s'han inclòs els hospitals Sant Pau i Santa Tecla (Tarragona), la Fundació Salut Empordà, el Consorci Sanitari de l'Anoia, l'hospital Dos de Maig de Barcelona, la Fundació Sanitària Mollet i el Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi. Finalment, els hospitals comarcals de Campdevànol, el Sant Bernabé (Berga) i el Sant Jaume d'Olot han estat guardonats en la categoria d'hospitals generals petits.

Segons la companyia responsable d'aquesta classificació, els centres guardonats presenten un índex de mortalitat un 25% inferior, fins a un 15% menys de complicacions i un 13% menys de reingressos en comparació amb la resta d'hospitals. En aquest sentit, s'assenyala que els centres destacats aconsegueixen més eficiència (reduint la durada dels ingressos o la despesa en material) sense perjudicar la qualitat assistencial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.