Societat

salut

alerta per galteres

S'eleven a vuit els afectats per un brot de galteres a Sant Martí de Llémena

Tots ells són joves d'entre 18 i 28 anys que van coincidir en un curs de monitor de lleure el cap de setmana de l'11 i 12 de març

Fins dimarts hi havia sis casos confirmats

El brot de galteres amb origen a Sant Martí de Llémena (Gironès) ja afecta vuit joves, quatre dones i quatre homes d'entre 18 i 28 anys.

Tots els contagiats van coincidir en un curs de monitor de lleure durant el cap de setmana de l'11 i 12 de març. El cas origen seria un dels joves, que va notar els primers símptomes de la malaltia el dia 12. Cinc més, van començar a emmalaltir el 27 i 28 de març. Aquest dimarts hi havia sis casos confirmats però l'Agència de Salut Pública investigava si hi havia altres possibles casos de parotiditis vinculats amb el focus. Aquest dijous s'ha elevat a vuit la xifra de contagis confirmats.

La parotiditis, més coneguda com a galteres, provoca una inflamació molt característica de glàndules situades a cada galta. Es tracta d'una malaltia que acostuma a ser benigna i no sol causar problemes greus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia