Societat

Homofòbia

El govern i l'Ajuntament de Berga condemnen l'agressió homòfoba

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, trasllada el seu suport a les víctimes

La consellera Dolors Bassa i el consistori de Berga insten a obrir una causa penal

El govern i l'Ajuntament de Berga i han condemnat de manera rotunda l'atac homòfob que han patit aquest diumenge a la matinada dos nois a la capital del Berguedà. Les dues administracions han instat a obrir una causa penal contra els atacants.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha manifestat a través d'un missatge a les xarxes socials el seu “rebuig absolut” a l'agressió i el seu “suport” als dos joves. “Ni violència ni discriminació”, ha reblat.

En la mateixa línia , el conseller de Cultura, Santi Vila, ha traslladat “tot el suport a les víctimes” i ha instat a obrir una causa penal per aquests fets.

També a través de les xarxes la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, s'ha preguntat “quan serà l'última” agressió i ha anunciat una “denúncia penal immediatament” contra aquests fets.

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha anunciat que el consistori “prendrà les mesures judicials oportunes contra qualsevol agressió homòfoba” .

L'Ajuntament ha fet públic un comunicat on condemna els fets i avança que no permetrà “aquesta violenta expressió d'odi vers les persones LGTBI“ pugui “quedar impune”.

“L'Ajuntament estarà al costat de les víctimes i farà valdre totes les eines socials i també legals com ara la llei 11/2014 que garanteix els drets de les persones LGTBI”, subratlla la nota.

Finalment, anuncia que se suma a la convocatòria d'un concentració aquest dilluns a la Plaça Sant Pere de Berga de rebuig per l'agressió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia