GECEN denuncia la mort de vora 300 voltors comuns pels aerogeneradors als Ports i l'Alt Maestrat

El grup ecologista GECEN ha estimat que la mort «constant» de voltors comuns per col·lisió amb els aerogeneradors als parcs eòlics dels Ports i l'Alt Maestrat supera els 300 exemplars i ha acusat la Conselleria de Medi Ambient, que dóna com a xifra oficial 212 exemplars morts, d'«ocultisme informatiu». GECEN ha sol·licitat a la conselleria l'actualització de les dades i també l'establiment de mesures eficients per a evitar la mort de més voltors. «La instal·lació de menjadores i paralització d'alguns aerogeneradors s'han demostrat totalment insuficients», ha assegurat l'organització ecologista, en un comunicat.

Segons GECEN, la resolució del problema és una qüestió «de pressupost i d'interés», tot i que també s'ha referit a la «lamentable ubicació» dels aerogeneradors en una potencial zona ZEPA (Zona d'Especial Protecció d'Aus) que, «per interessos econòmics», no va ser declarada com a tal i manté la qualificació d'IÀrea Important per a les Aus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.