Societat

Preocupació al Sobirà per un punt negre a la C-13

Un tram de la via, entre Rialp i Llavorsí, acumula fins a 15 accidents en pocs dies

El consistori i el Consell Comarcal reclamen solucions a la Generalitat

Tres accidents de trànsit en un matí al mateix punt de la carretera C-13, entre Llavorsí i Rialp, han estat el detonant perquè el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i l'Ajuntament de Llavorsí demanin a Carreteres una solució immediata. Els tres accidents es van produir dijous al matí, però no han estat els últims darrerament. En les darreres setmanes s'han produït quinze accidents en aquest mateix punt, l'últim ahir, i tots han coincidit amb dies de pluja. Un d'aquests, el més greu, va acabar amb dues persones ferides, una d'elles de gravetat.

Per aquest motiu, els dos ens reclamen una actuació urgent en aquest tram, d'uns 400 metres. L'alcalde de Llavorsí, Josep Vidal, creu que la solució rau a col·locar una capa de paviment antilliscant. Per la seva banda, la vicepresidenta del Consell, Anna Panisello, ha demanat una solució per posar fi a aquesta problemàtica. El Consell farà arribar un informe detallat a Carreteres perquè prengui les mesures adients. L'Ajuntament de Llavorsí ha fet una carta en el mateix sentit que s'adjuntarà a l'informe del Consell. Un cas similar amb nombrosos accidents va passar fa alguns mesos en un altre punt del mateix tram de la carretera. La reiteració d'accidents en dies de pluja va provocar que es fes una actuació urgent i es canviés el ferm en aquest punt de la via.

120.000 euros per a Baiasca

Els serveis tècnics de la Diputació van presentar ahir l'estudi tècnic per a la construcció d'un nou accés rodat al nucli de Baiasca, a Llavorsí, després de més de cinc mesos tallat per esllavissades. La proposta, presentada a Lleida juntament amb els agents implicats del territori, té un cost de 422.304 euros. Durant la trobada es va acordar l'inici d'una primera fase, encara sense data, que garantirà els serveis viaris als veïns i que suposarà una inversió de 252.910 euros. Així mateix, la Diputació s'ha compromès a aportar-hi 50.000 euros, que se sumaran als 20.000 euros del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i als 50.000 provinents del Departament de Territori. Per la seva part, l'Ajuntament de Llavorsí i l'EMD de Baiasca s'encarregaran de determinar la seva pròpia aportació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia