Administracions

El govern de Lloret denuncia que hereta una greu situació econòmica

Factures pendents, manca de manteniment en infraestructures i previsions deficitàries provoquen “grans desajustos financers” que obligaran a prendre “mesures impopulars”

L’equip de govern de Lloret de Mar, format pel PSC, Junts i Lloret en Comú, afirma que l’Ajuntament es troba en una situació econòmica molt delicada, amb importants desajustos financers “com a conseqüència de la gestió de l’anterior equip de govern”. Segons afirmen en una nota de premsa, després d’uns mesos d’analitzar a fons l’actual estat dels comptes municipals, s’han trobat amb factures pendents de pagament, manca de manteniment en moltes infraestructures i previsions deficitàries.

Per exemple, d’entre els casos que esmenten, hi ha tres factures pendents a pagar a companyies energètiques, de 48.298, 427.387 i 37.666 euros. Afirmen, també, que la manca de manteniment ha provocat haver de fer front a despeses extraordinàries com canviar el sistema d’aire condicionat de la biblioteca (260.000 euros) o que l’anterior govern va presentar un pressupost del tot insuficient en els departaments de cultura i festes, que ha obligat a realitzar modificacions de crèdit per poder fer, per exemple, la Festa Major de Santa Cristina o de Sant Romà. Així mateix, assenyalen que la manca de planificació en matèria de seguretat i protecció civil va comportar un excés d’hores extres de la policia local. O que hi ha un deute amb l’Agència Catalana de Residus de 2,6 milions, entre altres.

“L’equip de govern actual ha heretat una situació financera molt complicada i que sumada a la greu inflació que pateix Europa ens obligarà a prendre mesures impopulars”, afirma l’alcalde, el socialista Adrià Lamelas, segons el qual s’està treballant per revertir aquesta situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.