Successos

Onada de robatoris en cases del Pla de l'Estany

Els ajuntaments de Serinyà, Fontcoberta, Porqueres i Cornellà del Terri alerten dels fets els veïns i demanen la seva col·laboració per trobar els autors

Alguns ajuntaments del Pla de l'Estany han expressat la seva preocupació per una recent onada de robatoris en cases particulars dels seus municipis. Des de cap d'any s'han presentat als Mossos d'Esquadra almenys quinze denúncies de robatoris a Serinyà, Fontcoberta, Porqueres i Cornellà del Terri, on fets delictius d'aquesta mena són molt poc freqüents. Els ajuntaments han alertat els veïns i els han demanat que avisin si veuen algun vehicle o persones que els resultin sospitosos.

De la descripció proporcionada a aquest diari pels respectius alcaldes, es dedueix que el mètode emprat en tots aquests robatoris és el mateix: l'autor o autors entren en cases unifamiliars per portes o finestres de la part posterior de la planta baixa (solen fer servir una pota de cabra per forçar l'obertura) i sempre en estones en què saben que no hi haurà ningú. Es queden a l'interior molt poca estona, però la suficient per apropiar-se d'un botí molt variat consistent en objectes que troben sense dificultat, des de joies fins a ordinadors portàtils, passant per algun petit electrodomèstic, així com diners en efectiu. En la majoria dels casos, els lladres actuen entre les cinc de la tarda i les vuit del vespre. “És quan les famílies estan ocupades recollint la mainada de les escoles i portant-los a les activitats extraescolars”, han coincidit a assenyalar els alcaldes de Fontcoberta i de Cornellà del Terri, Joan Estarriola i Salvador Coll. En el primer municipi, els fets s'han detectat al veïnat de Melianta. A Cornellà, en canvi, els robatoris han estat més repartits pel terme, el mateix que ha passat a Porqueres. En aquest municipi, un dels robatoris es va produir quan els habitants de la casa eren a la cavalcada de Reis.

Per la seva banda, a Serinyà tots els robatoris s'han produït a la urbanització del Reclau. “Dedueixo que si actuen en aquesta zona és perquè està ben comunicada i poden fugir amb facilitat”, comenta l'alcalde de Serinyà, Josep Antoni Ramon. “Encara que pugui semblar molt premeditat, vull pensar que és casualitat que estigui passant aquí”, hi afegeix.

LA FRASE

Encara que pugui semblar premeditat, vull pensar que és casualitat que estigui passant aquí
Josep Antoni Ramon
ALCALDE DE SERINYÀ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.