Empresonen una banda de lladres de Vilafranca del Penedès acusats d'haver robat en 15 cases

El jutjat d'instrucció número 2 de Vilafranca del Penedès ha empresonat sis lladres acusats d'haver comès una quinzena de robatoris a cases de l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Baix Penedès i el Baix Camp. A banda dels sis lladres empresonats, els Mossos d'Esquadra van detenir dos membres més de la banda, que han quedat en llibertat provisional. Els lladres, de nacionalitat xilena, van ser detinguts la setmana passada, tot i que els Mossos els investigaven des del juliol. Quatre van ser enxampats in fraganti dimecres quan acabaven d'assaltar una casa a Sant Esteve Sesrovires, i la resta van ser detinguts a Vilafranca del Penedès, on estava establerta la banda. Els detinguts sempre actuaven de la mateixa manera: entraven a les cases de dia, quan s'asseguraven que no hi havia ningú a l'habitatge, i per accedir-hi forçaven les portes o les finestres o bé feien servir un plàstic per obrir la porta si no estava tancada amb clau. Ja a dins del domicili, s'enduien tot el que podien –joies, càmeres de fotos, mòbils, portàtils, rellotges– i llavors fugien ràpidament amb cotxes que havien llogat prèviament. En l'escorcoll a dos domicilis dels detinguts i un locutori de Vilafranca, els Mossos van recuperar diversos objectes que havien estat robats a les cases.

La investigació policial també ha permès relacionar la banda de lladres, que ja tenien antecedents al seu país d'origen, amb altres robatoris a habitatges de França i Suïssa. De fet, un dels delinqüents va ser detingut quan acaba de tornar de Suïssa amb diversos objectes robats.

Els arrestats, la majoria d'entre 20 i 27 anys, han estat acusats de quinze robatoris i de delictes d'associació il·lícita, receptació, danys i desobediència a agents de l'autoritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.