Successos

Detenen cinc traficants de drogues vinculats als dos homes fugits de França

Són quatre homes de nacionalitat francesa i una dona veïna de Gavà

Els fugitius van generar alarma social perquè se'ls va vincular al gihadisme

Els Mossos de la unitat d'investigació d'Arenys de Mar van detenir el mes de febrer passat quatre homes d'entre 29 i 33 anys i de nacionalitat francesa i una dona espanyola de 28 anys i veïna de Gavà, acusats, entre altres càrrecs, de tràfic de drogues i de pertànyer a un grup armat. Els detinguts estan relacionats amb els dos fugitius de la policia francesa que el mes de gener passat no es van aturar en un control al Voló, van entrar a Catalunya per l'autopista AP-7 i van trencar dues barreres del peatge. Els fugitius van arribar fins a Tordera, perseguits tant pels Mossos com per la Gendarmeria francesa, van abandonar el vehicle i van fugir a peu. El gran desplegament policial que hi va haver per intentar localitzar-los va provocar cert enrenou i alarma social entre la ciutadania perquè en un primer moment se'ls va vincular al terrorisme islàmic. Una informació que els Mossos van desmentir poc després, quan van relacionar els dos homes amb el tràfic de drogues.

Les detencions que s'han conegut ara són fruit de la investigació engegada pels Mossos d'Arenys a partir d'aquella persecució. La policia catalana va identificar els ocupants del vehicle i alhora també va trobar quatre individus més que es dedicaven al tràfic de drogues i que utilitzaven identitats falses. Les pistes van dur primer els agents a la Jonquera, on van detenir els quatre homes. En el moment de la detenció, un d'ells tenia les claus d'un turisme que constava com a sostret a Bèlgica en un robatori violent en un domicili. Dins del cotxe es van trobar 20 quilos de cabdells de marihuana i tres quilos d'haixix, amb un valor total al mercat de 25.000 euros, a part de 4.000 euros i plaques de matrícula sostretes a França. La dona va ser detinguda tres setmanes després i va ser acusada de col·laborar amb el grup criminal.

Els fugitius francesos que van atemorir el nord del Maresme encara no han estat localitzats, però s'han cursat les ordres de detenció. En canvi, dels cinc detinguts en l'operació, quatre han estat posats en llibertat amb càrrecs i un ha ingressat directament a la presó de Figueres després de passar a disposició judicial.

LA XIFRA

5
detinguts,
quatre homes i una dona, acusats de tràfic de drogues i de pertànyer a una banda criminal.

LA XIFRA

25.000
euros
és el valor al mercat de la droga requisada pels Mossos i que els detinguts amagaven dins del cotxe.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia