Successos

Policial

Els gendarmes es passen 80 km

La Policía Nacional retreu que els gendarmes van circular 80 km de més i van vulnerar el Tractat de Schengen perseguint els fugitius fins a Tordera

Els fugitius que dilluns es van saltar dos controls al Voló i que van ser objecte d'una persecució de pel·lícula fins a Tordera encara campen lliures tot i que han passat dues nits còmodament instal·lats en un hotel de Barberà del Vallès, i mentrestant ja s'ha creat un conflicte policial de caire internacional. La Policía Nacional ha enviat un escrit de queixa al centre de coordinació policial per demanar explicacions a la Gendarmeria per la seva actuació en la persecució dels fugitius del Golf de color negre ocupat per dos homes d'aspecte àrab que se'ls van escapar al Voló. La Policia considera que els gendarmes van vulnerar clarament el Tractat de Schengen arribant fins a Tordera. El tractat faculta les policies d'Espanya i França per a fer incursions al país veí per persecucions de calent en calent (com era el cas), però només poden endinsar-se 10 quilòmetres fora del seu territori. Per tant, els gendarmes tenien facultat per arribar aproximadament fins a l'altura de Biure, però van arribar fins a Tordera, és a dir, que es van passar uns 80 quilòmetres del que els permetia el tractat. La Policia, tot i que admet que els gendarmes podien haver arribat fins a la sortida de l'AP-7 de Figueres, per poder girar, manté que a partir dels 10 quilòmetres s'havien d'haver replegat i deixar que fossin els Mossos, que també perseguien els fugitius, els que continuessin en solitari. Però els gendarmes van arribar fins a Tordera, tal com mostra la fotografia, i allà si es van aturar va ser perquè als fugitius se'ls va punxar una roda i van fugir a peu. Però també se'ls van escapar. I continuen evadits, tot i que els Mossos han comprovat que l'amo del cotxe, Jamal Lahmar, un turc amb molts antecedents fins i tot per homicidi, i el seu company han estat allotjats en un hotel de Barberà del Vallès, on curiosament ja havien estat allotjats, durant el cap de setmana passat. Els Mossos tenien constància que els fugitius del Golf havien estat a Barcelona el cap de setmana perquè els havien identificat en un control i sabien que s'havien allotjat a l'hotel Barberà Park perquè al cotxe hi van trobar un rebut de l'estada. El que no van pensar, fins que la direcció de l'establiment, dimecres, va passar les fitxes dels allotjats, va ser que després de la fugida es tornarien a instal·lar al mateix hotel. Dimecres, quan van anar a buscar-los es van trobar, segons va avançar la cadena Ser, que els fugitius havien sortit d'amagat per la porta de servei. Els hostes més buscats van marxar d'amagat, però van deixar el compte pagat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia