Successos

Tornen els lladres del tabac i actuen a Girona i Regencós

Ahir a la matinada, van endur-se la màquina expenedora de l'estació de servei de Regencós i dijous passat la de la BP de la Creueta, a Girona

Van abandonar les màquines rebentades a prop

Els lladres especialistes a arrencar i endur-se les màquines de tabac de les gasolineres que tanquen a la nit han tornat a actuar a les comarques gironines després d'una treva. Ahir a la matinada, quatre homes encaputxats van acudir a l'estació de servei de Regencós i, després de forçar la porta i obrir-la, van agafar la màquina. Se la van emportar a coll, però no la van traginar gaire lluny: a uns 200 metres, la van rebentar en un descampat i es van apropiar el contingut i les monedes. La banda va ser captada per les càmeres de seguretat. En total, es veuen quatre homes amb el rostre tapat. Dos d'ells van entrar a la botiga, ajocats. Van arrossegar la màquina, que no estava aparedada, i la van sostreure amb facilitat. Un cop van tenir la porta oberta, van tardar un minut escàs a emportar-se-la, però abans ja s'observa com arriben i es preparen per a l'acció.

La matinada de dijous de la setmana passada, els lladres de la màquina de tabac van irrompre a la benzinera BP de la Creueta, a Girona. També van ser enregistrats per les càmeres de seguretat, que permeten veure amb la tranquil·litat amb què actuen. Cinc homes encaputxats es van passar gairebé una hora fent els preparatius de l'assalt, tot i que per endur-se la màquina a coll hi estan qüestió d'un minut. A dos quarts de dues, quatre homes arriben al recinte de la gasolinera. Un d'ells porta uns rajols sobre el muscle. Els reboten contra el vidre, però no aconsegueixen trencar-lo. Es passen una estona discutint la jugada recolzats a la màquina del gel. Com que no poden trencar la vidriera, proven d'aixecar la persiana de la porta. Fan diversos intents, reposen i ho tornen a intentar. Com que no se'n surten, fan un gest cap a la carretera perquè vingui a ajudar-los un cinquè còmplice que, al moment, es presenta corrent on hi ha els companys. Entre tots aconsegueixen obrir-se pas. El cinquè home torna a la seva posició i els altres s'esmunyen a la botiga i, en un minut, surten amb la màquina. Se la carreguen al muscle i travessen corrent tot el recinte del negoci en direcció a uns camps. Van transportar-la fins a uns que estan a prop del riu Onyar. Sota el pont de la carretera la van esbotzar i buidar de diners i tabac. Els Mossos d'Esquadra hi han localitzat unes empremtes.

LES DATES

29.05.14
Van robar
la màquina expenedora de tabac a la BP de la Creueta, a Girona. La va trobar un veí en un camp.
03.06.14
Sostreuen
la màquina a l'estació de servei de Regencós i l'abandonen esbotzada en un descampat.

MÉS Rebenten les caixes fortes de la ITV de Blanes

L'estació del servei de la ITV (Inspecció Tècnica de Vehicles) de Blanes va ser assaltada el cap de setmana passat per uns lladres. Les càmeres en van captar tres, que van rebentar les dues caixes fortes amb una serra radial i es van endur un botí d'uns 5.000 euros. De totes maneres, els assaltants no es van emportar tots els diners que hi havia a les instal·lacions, ja que una part de les empleades n'havien guardat en un calaix que els lladres, que van anar directes a les caixes fortes, no van trobar. Per poder accedir a les caixes, van fer diversos forats a les parets. El robatori va ser descobert dilluns al matí, quan els treballadors de la ITV van anar a obrir. Tot i els desperfectes ocasionats pels assaltants, el servei va poder funcionar amb normalitat. Els Mossos s'han fet càrrec del cas i investiguen si els autors del saqueig són els mateixos que el 21 de març passat van assaltar amb el mateix sistema la ITV de Vilamalla, on van rebentar el portal d'entrada i van accedir a les oficines. També van destrossar una de les caixes fortes amb una serra radial i es van endur uns 6.000 euros. Com a Blanes, tampoc van localitzar tots els diners que hi havia a les instal·lacions ja que se'n van deixar una part que no era a les caixes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia