Successos

tribunals

“Kekeo era el criat de la casa de mossèn Reixach”

Una exparella del fillol del rector diu que no té constància que el capellà mantingués relacions amb el seu xicot ni amb el detingut pel crim

Afirma que Reixach feia anar Kekeo a comprar droga a Barcelona

Núria Vilaró, una jove de 22 anys de Sant Joan de les Abadesses, va prestar declaració ahir com a testimoni al jutjat d'instrucció número 4 de Blanes, que porta la causa del crim d'Oducleidson Kekeo Moraes do Nascimiento, el noi d'origen brasiler que el rector de Riells del Montseny tenia afillat. Vilaró i Moraes van mantenir una relació de parella des de l'estiu del 2010 fins a principis del 2013. Durant aquesta època, la noia va relatar que els dissabtes, quan sortia de treballar, solia anar a Blanes, on la víctima residia al pis de mossèn Jaume Reixach. “Em quedava amb en Kekeo fins al dimecres. El meu tracte amb el senyor Jaume era fluid, i li tenia molt de respecte.” Va posar de manifest, per contra, que “el capellà no deixava viure al seu fillol la vida que ell volia”. “Kekeo només havia estat a casa meva en alguna ocasió. Reixach sempre posava alguna excusa per tal que no vingués. Kekeo feia de criat al pis del mossèn. Els dimecres hi anava una senyora a planxar, però la resta ho feia ell. Jo li havia proposat de casar-nos i que pogués marxar, però se sentia amb l'obligació de complir amb el seu treball. No li deixava fer res. Penso que part de la culpa de la nostra ruptura va ser per la pressió que tenia dins d'aquella casa.”

Quan Reixach va conèixer Moraes en un viatge al Brasil, Vilaró afirma que el rector “li va garantir moltes coses i li va dir que havia de venir a Catalunya per tenir una vida millor, si bé quan va ser aquí no va tenir res”. “El rector li havia promès els papers. No em van explicar que hi hagués una relació entre ells dos. Em van comentar que era la mare d'en Kekeo qui volia que vingués a l'Estat espanyol.” La declarant hi va afegir que la víctima li havia revelat que el capellà havia promès la seva herència “als dos”, referint-se tant a Oducleidson com al detingut per l'agressió mortal, Eulogio Sol Lumalang. L'acusat, que és a la presó de Girona, és d'origen filipí i també residia a Blanes. El mossèn el va conèixer fa una vintena d'anys en un viatge a les Filipines i, com en el cas de Kekeo, també va ser clau perquè vingués a viure aquí. Lumalang va ser detingut el mateix dia del crim, que va tenir lloc el 5 de desembre de l'any passat al pis de Reixach, al número 47 del passeig Pau Casals de Blanes.

“El seu sucre”

En la seva declaració davant del jutge, l'arrestat va assegurar que havia mantingut relacions sexuals amb Reixach a canvi de diners i de droga en els últims divuit anys. La fiscal, Sandra Fajil, va preguntar ahir a Vilaró si sabia alguna cosa dels presumptes fets. La jove va respondre: “No tinc coneixement que el rector mantingués relacions sexuals amb l'Eulogio, ni amb en Kekeo ni amb altres.” Va declarar, en canvi: “Només sé que Reixach prenia drogues cada dia”: “En Kekeo fumava porros. Mai vaig veure el rector consumir directament, però vaig presenciar quan tenia els efectes. Reixach anomenava «el seu sucre» a la droga i li donava diners a en Kekeo perquè anés a Barcelona a comprar-n'hi. Prenia «el seu sucre» a les nits per estar despert.”

En la declaració de Vilaró, a més de ser-hi present el jutge i la fiscal, hi havia Jaume Pararols, l'advocat del detingut, i el lletrat de l'acusació particular, Pau Vila. El representat de Pararols, també davant del jutge, va sostenir que va atacar Kekeo perquè el noi es burlava d'ell. Vilaró ho va posar en dubte, al·legant que la víctima “era una persona pacífica”, que no hagués provocat Lumalang: “Kekeo em va dir que Eulogio era un amic d'en Jaume, que estava boig i que quan necessitava alguna cosa sempre anava a casa del mossèn.”

Un altre aspecte controvertit són un reguitzell de fotos de nois despullats gravades en CD que el detingut apunta que va agafar del domicili de Reixach uns dies abans del crim. En algunes imatges, hi surt el mateix Lumalang. Vilaró va argumentar sobre el tema que mai havia vist el mossèn retratar Moraes: “En Kekeo a vegades es feia fotos a ell mateix amb una càmera que li havia pagat Reixach. En alguna ocasió, el rector li deixava escrit en un paper les coses que volia que li descarregués; i un cop vaig veure a l'ordinador que s'estaven baixant una pel·lícula pornogràfica gai.”

LA FRASE

El rector no deixava tenir a Kekeo la vida que ell volia. Li vaig proposar de casar-nos perquè marxés
Núria Vilaró Autet
VEÏNA DE sANT jOAN DE LES ABADESSES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia