Successos

maresme

Els delictes augmenten un 5% a Pineda durant el 2012

Els furts, amb un 22,5%, són els actes que més pugen seguits de robatoris amb força i a l'interior de vehicles

La policia augmenta la presència al carrer i hi destina un total de 7 agents

A Pineda els delictes de “poca volada” són els que més van augmentar durant el 2012, segons les dades facilitades per la policia local i els Mossos d'Esquadra. En concret, els actes delictius, amb un total de 1.870, van créixer en global al municipi un 5% respecte al 2011. D'aquests, prop d'una quarta part (22,5%) corresponen a furts i es concentren sobretot durant l'època estival, quant la població estacional es multiplica i fa un efecte crida als lladres. “Els petits robatoris de mòbils i de bosses de ma sense violència ni agressió són els més habituals”, constata el cap de la policia local, Carles Santacreu que apunta que un tant per cent d'aquests robatoris no es fan ni a Pineda. “Sovint els afectats han passat el dia fora, com ara a Barcelona, i no s'adonen que els han robat fins que arriben a l'hotel i després fan la denúncia”, constata. Després dels furts, els robatoris amb força i els robatoris amb força a l'interior de vehicles són els principals delictes que afecten el municipi. En aquest sentit, Pineda amb 68 fets delictius per cada 1.000 habitants empadronats es troba per sota de la mitjana catalana, que és de 71 delictes per cada 1.000 habitants.

Santacreu comenta que quan es detecta un repunt d'actes delictius sovint està vinculat al fet que un únic lladre augmenta l'activitat. “Quan el detenim, s'acaben els robatoris de cop”, precisa.

El regidor de l'àrea de Qualitat de Vida, Santiago Macip (PSC) destaca que durant el 2012 hi ha hagut més de 245 detencions i que les dades constaten que Pineda “malgrat ser el poble més gran de l'Alt Maresme és un poble tranquil i treballem perquè ho continuï sent”. Macip precisa que hi ha zones del municipi, com el barri del Carme i el del Poblenou, on ha augmentat la sensació d'inseguretat, però assenyala que “la sensació no es tradueix després amb més delinqüència”.

LA XIFRA

1.870
delictes
es van comptabilitzar a Pineda durant el 2012, una xifra que representa un augment del 5%

Més policies al carrer

Un dels principals objectius de la policia local de Pineda per aquest 2013 és augmentar la presència al carrer. Carles Santacreu considera que la relació entre agents i ciutadans és bàsica per garantir una major efectivitat en la lluita contra la delinqüència. En aquest sentit, s'ha estructurat el municipi en cinc sectors fixes –més un sisè que engloba els barris del Poblenou i El Carme– perquè hi actuï de forma més ordenada el cos de policia de barri, que es potenciarà amb la incorporació de dos nous agents. Els set policies els correspondrà la tasca de trepitjar el carrer i parlar amb la ciutadania, a banda de potenciar el treball a les oficines. A més, també s'ha donat l'ordre que les patrulles que van en cotxe aparquin el vehicle en determinats moments i facin a peu part del recorregut assignat. Segons defensa Santacreu, veure més agents passejant “augmentarà la percepció de seguretat dels veïns”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.