Successos

successos

Un foc crema part de l'ajuntament de les Llosses

Les flames van afectar el primer pis i van cremar documentació i els ordinadors

El registre civil es va salvar perquè era en un armari de metall

Un foc que es va iniciar ahir a quarts de quatre de la tarda va cremar el pis de dalt de l'ajuntament de les Llosses i va destruir documentació municipal i també els ordinadors i material informàtic. Però encara hi va haver sort, ja que l'arxiu del registre civil que conté informació que es remunta a mitjans del segle XIX es va salvar de les flames perquè estava dins d'un armari metàl·lic. Els Bombers van desplaçar deu camions i van treballar durant tota la tarda per donar per acabat el servei, ja que va ser molt dificultós acabar d'apagar el foc en una mena de golfes que hi havia entre l'oficina afectada per les flames i el sostre. Per assegurar que les flames no revifessin, els Bombers van anar llençant per les finestres els plecs de documents cremats i els van anar ruixant amb les mànegues. Com que els cairats de la teulada eren de fusta també van resultar afectats i ara s'haurà de veure fins a quin punt l'edifici ha patit danys estructurals i quan serà possible tornar a entrar a treballar a les oficines municipals. Es dóna la circumstància, que les oficines de l'ajuntament de les Lloses s'havien de traslladar a la planta baixa de d'edifici dintre d'uns dos mesos, segons va explicar ahir l'alcalde, David Sarrat, al digital Elripollès.info. De fet, la part que es va encendre era l'única que encara no havia estat remodelada. L'edifici que ahir es va encendre està aïllat i per tant no va fer falta desallotjar ningú ni va afectar cap altra casa.

Les primeres hipòtesis apunten que el foc s'hauria iniciat en una xemeneia en què es podria haver mantingut material combustible.

Ahir, els Bombers també es van haver de mobilitzar per una fumerola a Platja d'Aro que va resultar una falsa alarma i per apagar cinc contenidors que algú va cremar de matinada en diferents carrers de Calonge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.