Successos

policial

La parella detinguda a Cabanes, sospitosa d'haver matat un noi desaparegut

Abdellatif Margoum, de 21 anys, va desaparèixer de la Sanha el dia dels Innocents del 2010 i el seu cadàver mai no ha estat localitzat

Jean Pérez i Gabrielle Demetrio, la parella francesa que els Mossos van detenir el 31 de juliol a Cabanes perquè tenien una plantació de marihuana, són sospitosos d'haver assassinat Abdellatif Margoum, un jove de 21 anys desaparegut el 28 de desembre del 2010 a la Sanha, el cos del qual no ha estat mai localitzat. Els Mossos han aportat a les autoritats franceses una pista obtinguda a l'Empordà sobre el lloc on podria ser el cos de la víctima: submergit al mar, enganxat a una planxa de ferro.

La desaparició d'Abdellatif Margoum va generar una campanya de recerca i un seguit de manifestacions encapçalades per la seva família i amics, que reclamaven a les autoritats que es posessin els mitjans per trobar-lo. “Fins i tot un a un gos perdut se'l troba”, deia en algunes de les pancartes que duien els manifestants. Però les investigacions de la policia i del jutjat de Toló encarregat del cas sempre es van dirigir cap a la tesi de l'assassinat. La policia sempre ha sospitat que Abdellatif va ser mort en un pis de la urbanització Berthe per una venjança. La policia científica va inspeccionar una seixantena de pisos buits intentant trobar sang o evidències de l'assassinat. Però no van aconseguir trobar el cadàver del jove. La policia francesa sospitava i va interrogar Jean Pérez i Gabrielle Demetrio, coneguts d'Abdellatif, segons va explicar a aquest diari un germà del desaparegut. Peréz i Demetrio van optar per marxar de l'Estat francès. Segons el seu advocat, no van pas fugir per les sospites que els vinculaven amb l'assassinat, sinó perquè es van veure involucrats en un tiroteig. La defensa de Pérez manté que la desaparició d'Abdellatif no té naturalesa homicida, sinó que va ser voluntària. Però les autoritats franceses van emetre una OEDE (ordre europea de detenció i entrega) contra la parella, que s'havia refugiat amb documentació falsa (es feien dir François i Matilde) en una casa de Cabanes, on van ser descoberts perquè tenien una plantació de marihuana. En l'escorcoll a la casa de Cabanes, a part de 500 plantes de marihuana, els Mossos també van comissar munició d'arma de foc de 9 mil·límetres i un silenciador. El jutjat de Figueres els va fer empresonar, però posteriorment van ser traslladats a l'Estat francès en compliment de l'ordre d'entrega, i ahir Jean Pérez va ser reclòs en una presó parisenca i Gabrielle Demetrio estava pendent de ser traslladada al jutjat de Toló.

Al mar, enganxat a un bloc de ferro

Els Mossos, a part de la detenció de la parella, han aportat a la policia francesa una pista que podria ajudar a trobar el cadàver: hi ha indicis segons els quals el cos del jove hauria estat llançat al mar, enganxat a una planxa de ferro perquè no surés. La població d'on va desaparèixer Abdellatif, no gaire lluny de Marsella, és arran de mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.