Successos

SUCCESSOS

El primer foc de l'any crema 6,5 hectàrees a les Gavarres

Va afectar el municipi de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura i els bombers van actuar amb mitjans terrestres i aeris

Tot apunta que hauria estat causat per la crema de restes vegetals

El primer incendi important d'aquest any es va originar ahir a la tarda en una zona del pla d'espais d'interès natural de les Gavarres, al terme municipal de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura. El foc va considerar-se important des que es va donar l'alerta, i els bombers van desplegar-hi un gran nombre de mitjans.

Els Bombers de la Generalitat van ser alertats a les 16.13 hores de la tarda, si bé a les 18.20 el foc ja estava controlat. En aquest incendi, es van desplegar una trentena de dotacions terrestres i cinc mitjans aeris, –tres helicòpters bombarders i dos avions de vigilància i atac–. En dades provisionals del Cos d'Agents Rurals, l'incendi va afectar unes 6,5 hectàrees de massa forestal.

Les causes de l'incendi apunten cap a una crema de restes vegetals que feia el propietari d'un mas de Sant Sadurní de l'Heura, que tenia el corresponent permís per fer foc, però que sembla que es va confondre de data. En veure que el foc se li havia descontrolat, el propietari i el seu fill van mobilitzar-se per donar l'alerta i demanar ajuda per apagar-lo. Pare i fill, que van donar contínues mostres que no tenien cap intenció de calar foc al bosc, van declarar a la comissaria dels Mossos de la Bisbal d'Empordà.

Cap persona va resultar ferida a causa de l'incendi i tampoc va ser necessari desallotjar cap veí.

Tallada la GI-664

Per altra banda, els Mossos d'Esquadra es van desplaçar al lloc amb deu dotacions per controlar el trànsit a la zona propera a l'incendi.

En el moment en què es va declarar l'incendi, els agents van tallar durant una estona la carretera GI-664, que va de la Bisbal d'Empordà a Cassà de la Selva. Un cop el foc va estar controlat, el pas per aquesta carretera es va limitar als veïns de la zona fins ben entrat el vespre.

Ahir a la nit encara quedaven algunes dotacions de guàrdia dels bombers per controlar que el foc no es revifés per cap punt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.