Successos

successos

desaparició de dos veïns dels Pallaresos

Investiguen la relació de Laso amb altres desaparicions

Es troben en parador desconegut dos interns que van coincidir amb el detingut a la presó, així com un excompany de feina

El jutjat d'instrucció 2 estudia inhibir-se a favor del de violència de gènere

Els Mossos d'Esquadra analitzen a fons quins han estat els moviments en els darrers deu anys del veí dels Pallaresos Ramón Laso, que divendres passat va ingressar a la presó de manera provisional com a presumpte responsable de la mort de la seva exparella, Julia Lamas, i del cunyat de la dona, Maurici Font, els familiars dels quals no en tenen notícies des del març del 2009. Fonts pròximes al cas van informar ahir que la policia, a més de buscar els cossos de Lamas i Font, investiga si el sospitós està al darrere de la desaparició d'almenys tres persones més del seu entorn. Tot i que de moment no hi ha proves concloents, es tractaria de dos interns que els anys noranta van coincidir amb Laso al centre penitenciari de Tarragona i un excompany de feina –després de sortir en llibertat condicional el 2001, l'arrestat va treballar com a conductor d'ambulàncies, contractat per una empresa de Reus.

Deu anys al carrer

El primer cop que Laso va estar entre reixes va ser el 1991. Llavors, va ser detingut per l'assassinat de la seva esposa i el seu fill a les Terres de l'Ebre i, el 1993, va ser condemnat a 57 anys de presó pels brutals fets. Sorprenentment, però, el 2001 va aconseguir la llibertat condicional i, el 2008, la definitiva. Ara, doncs, feia 10 anys que era al carrer i, segons el criminòleg José Luis Cervero,“és molt probable que, a banda d'haver posat fi a la vida de Julia i Maurici, hagi perpetrat altres crims”: “Si es demostra que va ser l'autor de l'homicidi dels dos cunyats, parlaríem d'un assassí en sèrie, que és gairebé impossible que passi un període llarg de temps sense actuar”.

LA FRASE

Si es demostra que Laso va matar la seva exdona i el seu cunyat estaríem parlant d'un assassí en sèrie
José Luis Cervero
criminòleg

Sutil continua reclamant accés al sumari

Pere Sutil, l'advocat de la família dels dos veïns dels Pallaresos desapareguts, Julia Lamas i Maurici Font, explica que ha presentat dos recursos al jutjat d'instrucció 2 de Tarragona que porta el cas perquè s'aixequi el secret de sumari. El lletrat va avançar, a banda, que avui té previst reunir-se amb el president de l'Audiència per tractar sobre aquest assumpte i que “el jutjat d'instrucció 2 està estudiant derivar la causa al de violència de gènere”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.