Successos

Olot es paralitza en senyal de dol pels assassinats

Les concentracions més importants en nombre de persones es van fer a Can Joanetes, al davant de l'oficina de la CAM i a Sant Esteve

Molts ajuntaments de les comarques gironines s'afeixen al dol

Els olotins van sortir al carrer en massa ahir, al punt del migdia, el segon dia de dol oficial, per expressar amb dos minuts de silenci el seu rebuig als brutals assassinats de dimecres i la seva solidaritat amb les famílies afectades. La concentració oficial va congregar més de mig miler de persones al davant de l'ajuntament, i va ser presidida per l'alcalde d'Olot, Lluís Sacrest. Hi havia els membres del consistori, representants i companys de feina a la CAM dels dos empleats assassinats, Rafel Turró i Anna Pujol, entre els quals el director de l'oficina, companys de feina del pare i del fill també assassinats, Joan i Àngel Tubert, alguns familiars i molts amics i ciutadans anònims.

L'alcalde va llegir un manifest en la línia de l'acord del ple del dia anterior. En l'escrit, convidava a tothom a fer dos minuts de silenci “per expressar el més enèrgic rebuig pel tràgic succés, per transmetre el més sentit condol i solidaritat als familiars de les víctimes, per oferir tot el suport a aquelles persones que d'una manera o altra s'han vist implicades en aquesta dramàtica situació i per tenir un record per a les víctimes”.

L'alcalde va recordar que Olot és una ciutat on la gent es coneix, “on es comparteixen molts espais de relació, al barri, a la feina, fent esport, o a l'escola dels fills”. “Milers de persones estimaven, compartien, coneixien alguna d'aquestes víctimes que per una brutal i inexplicable acció, van ser cruelment assassinades”. “No hi podem fer res. Només plorar i manifestar-nos en silenci”, va sentenciar als representants dels mitjans de comunicació visiblement emocionat al final de la lectura i després de l'aplaudiment unànime d'homenatge dels assistents a les víctimes.

A part de Can Joanetes, també hi va haver concentracions importants a Sant Esteve, a la plaça del Mig i al davant de l'oficina de la CAM, on es van aplegar més de tres-centes persones, la majoria treballadors de les altres sucursals bancàries i les caixes de la capital garrotxina.

A partir de la tarda, els familiars de les víctimes van rebre el condol d'una multitud d'olotins al tanatori de la Funerària Besora de la Canya i avui es duen a terme els quatre funerals.

LA XIFRA

500
persones es van
concentrar al davant de Can Joanetes, convocats per l'Ajuntament

LA FRASE

Els fets posen de manifest com n'és de feble i fràgil la societat i com està d'indefensa davant desequilibris
Lluís Sacrest
alcalde d'olot

Fins i tot els vehicles s'aturen al davant de la CAM

Fora dels llocs oficials, els ciutadans d'Olot van sortir en massa al carrer. Van aturar-se on eren, fins i tot els cotxes que passaven pel davant de l'oficina de la CAM van parar dos minuts. Moltes escoles, instituts i altres serveis es van paralitzar. Els treballadors de l'hospital, per exemple, van sortir en bloc a les escales. El carrer Major també estava ple de vianants que van parar i, al punt del migdia, van guardar un rigorós silenci. Molts botiguers, a part de sortir dels seus establiments, van apagar els llums. La concentració de ciutadans també es va produir al nucli de la Canya i sobretot al davant del restaurant La Cuina de l'Anna de Sant Joan les Fonts, on van morir assassinades dues de les víctimes, mentre esmorzaven.

Les mostres de condol arriben de fora de la Garrotxa

Les mostres de dol, de suport a les famílies afectades i de rebuig als brutals assassinats van succeir-se durant tot el dia a fora d'Olot. A la majoria de pobles de la Garrotxa, també es van seguir els dos minuts de silenci. A Ripoll, l'Ajuntament va acordar fer onejar a mitja asta la bandera de la vila i, a més, va aprovar un manifest de condol pels fets ocorreguts i de solidaritat amb les famílies i amics de les víctimes i amb els olotins en general.

A Olot, i coincidint amb el dol oficial, s'han suspès els actes públics com el ple que s'havia de celebrar anit i que s'ha traslladat al dilluns, s'ha apagat l'ambientació nadalenca i també moltes entitats privades de la ciutat han suspès els actes que tenien previstos.

Els olotins

fent silenci amb Sant Esteve al fons


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.