Successos

judicial

“Tres i quatre clients per una nit de dissabte és fatal, horrible; avui, més!”

Els acusats de portar noies d'Ucraïna per prostituir-les van ser enregistrats gestionant els viatges, amenaçant-les perquè treballessin més i parlant del “negoci”

“Tres i quatre clients per una nit de dissabte està molt malament, és fatal, horrible! Espero que avui vagi millor! Ja en parlarem, però cara a cara!” “A la platja? On merda ets? Tu vols que et trenqui el cap?” “Us en foteu de mi? N'estic fins els collons. Ja podeu moure el cul! [...] Si us veig assegudes en un racó... vindré en persona i...!” Aquestes són algunes de les amenaces que el guàrdia civil Víctor Manuel Ameijeiras Casares i el porter del prostíbul Still de Llambilles, Nicanor Báez, van fer a les noies ucraïneses que segons el fiscal i l'acusació particular –que els demanen 24 anys de presó– van fer portar del seu país i a les quals van obligar a prostituir-se en diferents locals de les comarques gironines, barcelonines i tarragonines.

Aquestes converses, enregistrades per la Guàrdia Civil, van ser escoltades ahir en el judici que va començar a l'Audiència de Girona contra Báez, Ameijeiras i Natalia Rusanova, prostituta al club Dallas de la Jonquera i companya d'aquest últim, que suposadament s'encarregava de contactar amb compatriotes seves amb l'ajut de la seva mare i el seu germà, que viuen a Ucraïna. Les gravacions (per les quals la defensa, que exerceix Jordi Figuera, demana la nul·litat del procediment perquè les considera il·legals) són la principal prova incriminatòria i ahir van ser escoltades, a petició de l'acusació particular, que exerceix Marta Alsina en representació d'una de les víctimes.

A les gravacions, també se sentia com els acusats contactaven amb una suposada còmplice que era a Ucraïna (una tal Irina, que no ha estat identificada ni localitzada), a la qual demanaven noies “més altes i guapes, i menys beneites” que les anteriors. També gestionaven els bitllets per al trasllat de les noies , a les quals es referien com a “samarretes” i “pantalons” nous. Tot i que els telèfons punxats es corresponen al dels acusats, aquests van dir que no recordaven si aquell número de telèfon era el seu i tampoc van identificar les seves veus. Una de les víctimes –l'única que s'ha presentat al judici i que exerceix d'acusació particular– sí que va reconèixer la veu dels acusats. El guàrdia civil i el porter de la discoteca van reiterar que es coneixien d'anar al gimnàs, i van negar totes les acusacions malgrat que en d'altres converses se'ls sentia a parlar del negoci, dient que estava “molt mort“ o que havien de comprar gel i estris per a les noies.

Ahir també van declarar el matrimoni propietari del Dallas, un dels clubs on les víctimes van ser prostituïdes. Van dir que coneixien els acusats de vista, com a clients, i que mai van veure que amenacessin cap prostituta ni que els cobressin diners, contradient les víctimes, que fins i tot acusen la mestressa d'actuar com a còmplices dels acusats.

LA FRASE

Només d'arribar, em van donar roba transparent i... cap a treballar! Amb vuit o nou clients diaris“
Olena
víctima

LA XIFRA

24
anys
de presó demanen les acusacions per a cadascun dels tres membres de la xarxa de prostitució que es jutgen.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.