Successos

judical

Jutgen un agent gironí per tràfic de prostitutes

El fiscal demana 24 anys per al guàrdia civil, el porter d'un prostíbul i una ucraïnesa acusats de prostitució

El guàrdia civil Víctor Manuel Ameijeiras Casares, adscrit a Girona; un porter d'un prostíbul, Nicaor Báez Requejo, i la parella d'aquest, la ucraïnesa Natàlia Rusanova, s'asseuran aquest mes al banc dels acusats de la secció tercera de l'Audiència per enfrontar-se a 24 anys de presó per l'acusació de formar una xarxa que captava noies d'Ucraïna i les feia prostituir en locals de la Jonquera, Llambilles, Lloret, Reus i Pineda, entre el setembre del 2001 i el juny del 2002. Els acusats, que neguen els fets, captaven les noies als seus països d'origen amb falses ofertes de feina i les feien prostituir per pagar un deute que, segons la xarxa, havien contret per pagar el viatge a Catalunya.

Segons l'escrit d'acusacions, la primera víctima va ser captada el setembre del 2001, quan la mare de l'acusada i una noia que es feia dir Irina van enganyar una jove coneguda com a Anna i li van oferir una feina de cambrera a Catalunya. Un cop va arribar aquí, però, els acusats la van obligar a treballar al club Dallas de la Jonquera amb amenaces i també amb agressions. Pel que relata el fiscal, els dos acusats anaven a visitar-la periòdicament al club i li exigien els diners que guanyava. Almenys en una ocasió, la van castigar fent-la prostituir a la carretera i un cop la van apallissar perquè “treballava malament“.

El 12 de gener del 2002, van fer portar d'Ucraïna, també per mitjà de la mare de l'acusada, dues noies més, que també van ser obligades a prostituir-se al club Dallas. Les dues amigues no van treballar el 27 de gener perquè van voler celebrar l'aniversari d'una d'elles, i quan els acusats se'n van assabentar, les van apallissar i també les van castigar separant-les. A una d'elles la van enviar al club Estel del Vendrell, i després a l'Still de Llambilles. A l'altra, la van fer treballar primer a l'Still de Llambilles, després al Vips de Reus i finalment al club Diana, de Tordera, on va retrobar-se amb la seva amiga.

El 9 de juny, sempre segons les acusacions, Víctor Manuel Ameijeiras va anar a buscar-les a Lloret i, mostrant la placa de guàrdia civil, les va amenaçar que no intentessin escapar-se perquè les trobaria allà on anessin i mai no tindria problemes amb la policia per la seva condició de guàrdia civil.

Per evitar que marxessin del país, quan arribaven a Catalunya, els acusats els retiraven la documentació. A més, les amenaces eren contínues. En aquest sentit, l'acusació particular relata que li deien que li cremarien la casa d'Ucraïna i que el seu fill perillava. En l'escrit d'acusació també es fa constar que les víctimes entregaven als acusats entre 50 i 100 euros cada cop que les visitaven, i igualment les obligaven a pagar als amos dels clubs diners en concepte de “manutenció”. En total, una d'elles va entregar als acusats 12.000 euros, i una altra, 3.400 euros.

LA XIFRA

6
delictes
s'imputen a cadascun dels acusats: 3 de prostitució i 3 més contra els drets dels ciutadans estrangers.

LA DATA

09.2001
L'inici de la xarxa.
La xarxa de prostitució va operar entre el setembre del 2001 i el juny del 2002.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.