Punt divers

La Corporació Alimentària Guissona augmenta les vendes un 18% durant el 2008 superant els 1.100 ME

PONENT

La Corporació Alimentària Guissona (CAG), S. A., va augmentar les vendes un 18% durant el 2008 respecte l'any anterior, situant la xifra en els 1.156 milions d'euros. Els resultats de la firma també van créixer un 7% obtenint uns beneficis nets de 38 milions d'euros. Aquest increment de la facturació respon en gran part, segons la CAG, a l'evolució de les vendes de productes carnis i d'alimentació efectuades a través de les botigues i súpers 'bonÀrea' i altres canals de distribució. Concretament, la venda de productes carnis i d'alimentació va créixer fins els 670,43 milions d'euros, un 15% més que l'any anterior. La CAG va destinar el 2008, 59 milions d'euros a inversions.

A banda de l'alimentació i la carn, les altres àrees de negoci de la CAG, que compta amb 2.977 treballadors en plantilla, també van tenir un bon comportament i van mostrar augments de facturació del 18% en pinsos -amb una producció anual de pinsos composts d'1,15 milions de tones-, del 25% en enginyeria i energia i del 7% en sanitat animal i serveis agropecuaris. Durant el 2008, la xarxa de benzineres 'bonÀrea' va arribar a les 28 estacions de servei després de la posada en marxa de les de Binefar i Flix. El volum de carburants venuts va ser de 103 milions de litres, un 25% més que al 2007. Així mateix, la firma  va tancar el 2008 amb 342 establiments 'bonÀrea'. Durant l'any passat la CAG va inaugurar 16 nous establiments i en va ampliar altres 12. Les botigues i súpers 'bonÀrea' van vendre al 2008 per valor de 551 milions d'euros, un 15% més que l'any anterior.  La Corporació Alimentària Guissona va destinar durant l'any passat 59 milions d'euros a inversions, un 76% més que al 2007. Algunes d'aquestes van anar dirigides a l'ampliació i millora d'instal·lacions i botigues per poder adaptar-les als creixements de vendes; augment de botigues 'bonÀrea' i a les noves presentacions i productes pels clients.  La CAG també va seguir amb les obres del projecte d'ampliació del complex carni 'La Closa', que es troba a Guissona -amb inversions en aquest exercici de 25 milions-. Està previst que aquest 2009 entrin progressivament en funcionament els magatzems dinàmics, sales d'elaboració de nous productes cuinats i líquids, l'assecador amb capacitat per dos milions de pernils o molls de càrrega per un centenar de camions. Altres projectes que té en marxa la CAG són la nova fàbrica de pinsos composts de Bujaraloz (Saragossa) -projecte iniciat al 2006 i que es posarà en marxa a l'abril del 2009-, així com l'obertura de noves botigues, súpers 'bon'Area' i gasolineres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.