Punt divers

Desarticulada una banda d'atracadors violents que actuaven arreu de Catalunya

Els Mossos d' Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal han desarticulat una banda d'atracadors molt actius i perillosos que actuaven arreu de Catalunya. La investigació es va iniciar el 21 d'octubre d'enguany arran d'un atracament en una població de Navàs (Bages). Dos individus van esgrimir una arma de foc i es van apoderar d'una important quantitat de joies i diners. Els lladres van fugir després de tancar a les víctimes en una habitació de l'establiment.

Només cinc dies més tard es va cometre un altre robatori amb violència i intimidació en un domicili particular, al municipi d' Altafulla (Tarragonès) on els autors van sostreure també una important quantitat de joies i diners en efectiu. En aquesta ocasió un dels atracadors es va fer passar per missatger per tal que la víctima, que es trobava sola a l'immoble, li obrís la porta. Posteriorment dos homes amb el rostre cobert amb un passamuntanyes van lligar a la víctima i van arreplegar el botí.Diversos indicis van servir als investigadors per determinar que els autors d'aquest fet eren els mateixos que dies abans havien comès l'atracament a la joieria. El passat 20 de novembre els mossos van detenir Juan D. B., de 28 anys, nacionalitat espanyola i veí de Barcelona, un dels components més actius d'aquest grup delictiu. Aquest individu comptava ja amb múltiples antecedents per diversos robatoris. Posteriorment s'ha detingut també a José J. O, de 60 anys, nacionalitat espanyola i veí de Lleida i Francisco E. Z., de 43 anys, nacionalitat espanyola i veí de Badalona. En el registre que els mossos van fer a casa d'aquest darrer detingut es va localitzar una arma detonadora, una pistola amb munició real i una important quantitat de diners en efectiu. A banda d'aquests tres detinguts com a presumptes autors dels robatoris violents s'ha detingut també a dues persones més per facilitar informació sobre els immobles assaltats i per vendre les joies i els objectes sostrets. Amb aquestes detencions de Juan M. A., de 38 anys i Manuel S. A., de 42 anys es dóna per desarticulat aquest perillós grup delictiu. Els dos són de nacionalitat espanyola i veïns de Barcelona.La investigació, duta a terme la Unitat Central d' Atracaments juntament amb la Unitat Territorial d' Investigació de la Regió Policial Central i la Unitat Territorial de Tarragona, també ha permès resoldre un robatori violent registrat el passat 3 d'octubre en un immoble de Manresa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.