Punt divers

El túnel del Cadí suprimeix els abonaments d'anada i tornada i els de deu viatges

Coincidint amb el 25è aniversari de la inauguració del túnel del Cadí hi haurà un canvi en les bonificacions del peatge, que entrarà en vigor a partir dia 1 de desembre. Desapareixen els tiquets d'anada i tornada i els de deu viatges, que oferien el 10% i el 15% de descompte respecte als 11 euros que costa actualment el peatge. A partir d'ara però, el túnel bonificarà als clients més assidus. Qui hi faci entre onze i vint trajectes en el transcurs de sis mesos, obtindrà un 5% de descompte, entre 21 i 30 viatges un 10%, i més de 30 un 15%. Des de l'empresa que gestiona el túnel es considera que ja no és el moment de fomentar l'ús del túnel, sinó de premiar els clients més fidels.

El nou sistema obligarà a pagar via telepeatge, per la qual cosa Túnel del Cadí ha dut a terme un conveni amb l'entitat Sabadell Atlántico que permetrà als abonats obtenir el sistema de franc. Amb aquest tipus de pagament electrònic Túnel del Cadí vol millorar l'agilitat del trànsit els dies de màxima afluència. Algunes veus a la Cerdanya diuen que s'ha d'anar implantant cada cop més facilitats perquè el turisme arribi a la comarca, i veuen les rebaixes que es feien fins ara al túnel com un incentiu pel turisme d'estades curtes. Per tant hi ha qui creu que la retirada dels descomptes d'anada i tornada pot perjudicar l'arribada dels viatgers esporàdics i d'estades curtes, com ara els esquiadors. El president del Consell Comarcal, Esteve Maurell, però no ho veu així, perquè pensa que 'el preu del túnel no és pas exagera't i per tant 'no ha d'impedir que arribi turisme a la Cerdanya'. La mesura segons Maurell tampoc no afectarà a les segones residències perquè 'la majoria dels propietaris estan empadronats a la comarca precisament per estalviar-se pagar el peatge.Els residents a l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà mantenen la bonificació vigent establerta fa dos anys que els permet passar pel peatge sense pagar, ja que la Generalitat es fa càrrec d'aquesta despesa. Aquests usuaris representen el 26% del flux de vehicles que passa pel túnel de Cadí, que és d'uns 7.000 vehicles diaris de mitjana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.