Punt divers

Montilla espera que la Cooperativa de Guissona aviat es pugui beneficiar del Segarra-Garrigues

El president de la Generalitat, José Montilla, ha destacat aquest dijous el 'salt que suposarà' el nou sistema Segarra-Garrigues per a la pagesia de les terres de Ponent, per a la indústria agroalimentària i per a la capacitat de crear riquesa i benestar a la zona. Durant la celebració del 50 aniversari de la Cooperativa Agropecuària de Guissona (Segarra), una de les que podran beneficiar-se del canal, el cap de Govern ha volgut destacar la importància que tindrà aquesta gran infraestructura per a la zona, a dos dies de la seva posada en funcionament, que es durà a terme diumenge 5 de juliol.

El president ha recordat que el canal 'és un tema pendent des de fa més de cent anys' i la mostra que 'aquest és un Govern que aborda amb fermesa els temes pendents del país, per complexes que siguin, quan estem convençuts que serveixen als interessos de la gent'. I com a exemple d'aquesta determinació del Govern, Montilla també ha destacat l'aposta per les infraestructures com les presons i les dessalinitzadores, entre d'altres.Montilla ha explicat que el Segarra-Garrigues, que suposa una inversió conjunta amb el govern de l'estat espanyol de 1.500 milions d'euros, portarà 'aigua de rec, aigua de boca, electricitat i més capacitat industrial per a les comarques de Lleida'. el president també ha remarcat la importància del canal per l'economia de Lleida, i ha recordat que precisament la Cooperativa de Guissona havia 'reivindicat' aquesta infraestructura des de feia temps i s'ha felicitat del fet que 'molt aviat' podrà beneficiar-se'n.L'acte de celebració del 50 aniversari de la Cooperativa de Guissona ha comptat amb l'assistència de 6.000 persones, majoritàriament treballadors, socis i accionistes. El president i fundador de la Cooperativa, el senyor Alsina, ha estat el primer ha pronunciar unes paraules on ha recordat la trajectòria de la cooperativa. Per cloure l'acte ha tingut lloc un concert de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, i una actuació de la soprano Montserrat Caballé.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.