Punt divers

Final feliç per a les famílies afectades per la paralització d'obres en una promoció de pisos a Puig-reig

CATALUNYA CENTRAL

Les famílies afectades per la paralització de les obres a la promoció La Catalana de Puig-reig han recuperat els diners que van donar al seu dia a la promotora Valljov. Els afectats temien perdre els diners, ja que els van avançar sense avals bancaris ni pòlisses d'assegurances. Les obres porten gairebé un any aturades, amb l'empresa constructora en situació de concurs de creditors. L'entitat financera Caixa Penedès s'ha quedat amb la promoció de Puig-reig. Ara continua la reclamació per a les famílies d'una promoció de Gironella, Les Alzines, que promou Residencial San Daniel, empresa en què hi ha socis amb relació directa amb la promotora Valljov.

La bona notícia ha arribat a les portes de les festes de Nadal i les famílies afectades s'han tret un bon pes de sobre. Han recuperat tots els diners avançats per a la construcció d'un pis a la promoció La Catalana de Puig-reig. Les obres van quedar aturades fa gairebé un any amb la presentació del concurs de creditors per part de la Constructora Juanes.

Malgrat els esforços dels afectats per obtenir informació, la promotora Valljov els feia passar amb raons. Les famílies es van aglutinar en una acció conjunta, i primer a través dels mitjans de comunicació, i després a través d'un gabinet d'advocats de Berga, van iniciar la reclamació dels diners. En pràcticament tots els casos, els compradors afectats no disposaven d'avals bancaris ni pòlisses d'assegurances.

Rosa Botifoll i Montserrat Antem, mare i filla, afectades per aquest cas, que viuen a Puig-reig en un pis de lloguer, mostraven ahir la seva satisfacció per haver pogut recuperar els diners. Amb tot, les famílies afectades per la mateixa situació a la promoció Les Alzines de Gironella, que promou Residencial San Daniel, que té relació directa amb Valljov, continuen sense saber el futur dels diners que van donar al seu dia.

La promoció de Puig-reig estava avalada per Caixa Penedès, que s'ha hagut de quedar amb l'obra a mig fer. A Gironella, la construcció dels habitatges estava avalada per Banesto.

Des de primers d'any les dues promocions han quedat aturades i només hi ha l'estructura d'uns pisos que havien de ser entregats als compradors al final del 2008 o començament del 2009.

Són edificacions amb característiques molt similars: dúplexs amb terrassa, pisos de tres habitacions, piscina comunitària i pàrquing. Entre les dues promocions hi ha 94 pisos i més de 130 aparcaments. El preu de venda era d'uns 200.000 euros de mitjana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.