Punt divers

Port de la Selva estrena els primers 1,2 quilòmetres del camí de ronda que connectarà amb Llançà

COMARQUES GIRONINES

El secretari general del Mar del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí (MARM), Juan Carlos Martín Fragueiro, ha inaugurat aquest divendres els primers 1,2 quilòmetres del camí de ronda de Port de la Selva (Alt Empordà) que connectarà amb la població veïna de Llançà. El traçat discorre entre el far de s'Arenella, la platja d'en Vidal i la punta del Garoter, just al límit amb el terme municipal de Llançà, i ha comportat la creació d'una passarel·la flotant de 185 metres de llargada, dues passarel·les de fusta de 12,5 i 9,5 metres, respectivament, per salvar la riera de Ferrers i la col·locació d'escales de fusta de dos metres d'amplada per facilitar l'accés a dues de les cales del recorregut.

També s'ha creat una àrea de descans i observació al cap del Bol amb la instal·lació d'una pèrgola de fusta i diversos bancs. Finalment, la il·luminació del camí, que fa entre dos i tres metres d'amplada, s'ha efectuat mitjançant la col·locació de balises d'acer corten alimentades per energia solar i que han estat situades cada vint-i-cinc metres de recorregut. Les obres d'aquestes dues primeres fases del camí de ronda han costat uns 570.000 euros. 'Des del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, i a través de la Direcció General de Sostenibilitat, creiem que protegir el nostre litoral, preservant-lo de l'especulació, és garantir la seva conservació', ha assegurat Fragueiro.

Tercera i quarta fase, al 2009

'En segon lloc, vull comentar que aquest camí de ronda possibilita una de les accions del Ministeri, que és facilitar que tota la franja del domini públic marítimo-terrestre estigui a disposició dels ciutadans', ha continuat el secretari general del Mar. 'Els objectius són preservar i recuperar la façana litoral, apropar-lo al gran públic, i la idea és anar interconnectant els camins de ronda', ha assenyalat Fragueiro, que ha assenyalat que l'objectiu final seria crear un camí de ronda que permetés anar de Portbou a Blanes, resseguint tota la Costa Brava.

'Això xoca amb dificultats com la disponibilitat d'alguns terrenys, la necessitat d'expropiacions, però la nostra idea és que tota la façana litoral algun dia, esperem que sigui aviat, pugui ésser visitada', ha reiterat el secretari general del Mar, que ha estat acompanyat durant la visita per la directora general de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, Alicia Paz, i l'alcalde de Port de la Selva, Genís Pinart. 'Esperem que la tercera i quarta fase de les obres del camí de ronda, que compten amb un pressupost d'1,7 MEUR, s'executin al llarg d'aquest 2009', ha puntualitzat Fragueiro.

'Des d'aquí demano la col·laboració estreta amb l'Ajuntament de Port de la Selva per la tenir aviat la disponibilitat dels terrenys necessaris per dur a terme aquestes actuacions, i així continuar i acabar amb el camí de ronda que unirà amb Llançà', ha manifestat el secretari general del Mar, que ha destacat finalment la 'perfecta integració' del camí de ronda amb la naturalesa d'aquesta 'magnífica' zona del Parc Natural del Cap de Creus.

4,23 quilòmetres de camí de ronda

El camí de ronda que transcorre per tot el terme del Port de la Selva tindrà una llargada total de 4,23 quilòmetres, i discorre entre la riera de l'Arola i el terme municipal de Llançà. En aquest punt, enllaça amb el camí ja existent d'aquest municipi. El camí de ronda del Port de la Selva tindrà una amplada d'entre 2 i 3,5 metres i estarà compactat amb sauló. Es preveu que es creïn 1.520 metres quadrats de superfície d'aparcament, sis miradors, set passarel·les, s'instal"lin 234 llums i es plantin 142.729 espècies vegetals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.