Punt divers

Roda de Ter fa difusió dels beneficis fiscals que els ciutadans poden obtenir en els impostos municipals

CATALUNYA CENTRAL

L'Ajuntament de Roda de Ter (Osona) ha distribuït pels habitatges del municipi un tríptic informatiu sobre la possibilitat que tenen els ciutadans d'aquest municipi per obtenir beneficis fiscals en el pagament de taxes i impostos de titularitat municipal. En el tríptic es desgranen tant els beneficis de concessió obligatòria com els beneficis fiscals potestatius. Amb l'epígraf 'Estalvi en temps de crisi' aquest fulletó vol donar a conèixer als habitants d'aquest municipi osonenc la possibilitat de reduir la fiscalitat. Aquests beneficis no s'acaben sol·licitant en la majoria dels casos pel desconeixement i falta d'informació.

En el fulletó informatiu s'informa referents a impostos i taxes generalistes com el de Bens Immobles (IBI), l'impost de circulació, l'impost sobre les construccions i obres o les taxa de deixalles o aigua. També s'informa de taxes d'ús puntual per als ciutadans, com ara l'abonament a la piscina municipal o la prestació de serveis educatius de titularitat municipal, com l'escola bressol o l'escola de música.

En el tríptic també es dóna informació sobre què és un impost, què és una taxa i els criteris per fixar els preus públics. El tríptic recorda que no es poden fixar preus públics per serveis com ara l'abastament d'aigua en fonts públiques, l'enllumenat o la neteja de la via púbica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.