Successos

Vuit detinguts a Girona per estafar amb el mètode “fill en problemes”

La Guàrdia Civil ha detingut vuit persones a Girona per estafes amb el mètode del “fill en problemes”. S’engloben dins una operació policial en què s’ha detingut 102 persones a diverses províncies de l’Estat que haurien estafat més de 850.000 euros a 238 víctimes.

Les primeres denúncies es van rebre a finals del 2022 a la província d’Alacant, segons informa l’Acn. Les víctimes van explicar que els autors havien aconseguit estafar-los grans quantitats de diners fent-se passar per algun familiar que necessitava ajuda perquè es trobava en una situació complicada.

D’acord amb la Guàrdia Civil, aquest tipus de frau explota la confiança dels pares, els quals són manipulats per aconseguir els diners. El modus operandi del grup consistia en estudiar el perfil de les potencials persones perjudicades, que sempre eren víctimes amb un fill emancipat que estigués estudiant a l’estranger o que es trobés de viatge. A continuació, contactaven amb els progenitors a través d’una coneguda aplicació de missatgeria mòbil i es feien passar pel fill o filla. Argumentaven que havien patit un problema amb el telèfon mòbil per justificar el número des del qual duien a terme la connexió i que no es corresponia amb l’habitual.

En tots els casos, la conversa començava amb una salutació personal per crear una connexió emocional instantània. Després utilitzaven missatges de desesperació per exposar que havien tingut un problema sobrevingut. Així, demanaven ajuda econòmica als pares. Aquesta estratègia tenia l’objectiu de provocar una reacció de protecció. A més, el suposat fill relatava als seus progenitors que havia tingut dificultats per accedir al seu compte bancari i que necessitava que li fessin una transferència urgent a un número bancari diferent a l’habitual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia