Successos

Un accident químic dona un bon ensurt a Bescanó

La possibilitat que es formés un núvol tòxic generat en fer una barreja errònia en un dipòsit d’Aigües de Girona va fer disparar les alarmes

Van recomanar a la població que restés a casa

Una barreja errònia de productes químics en omplir un dipòsit de les instal·lacions d’Aigües de Girona a Montfullà (Bescanó) va fer disparar ahir totes les alarmes per si es generava un núvol tòxic i van confinar els empleats dins de les instal·lacions. Alhora, Protecció Civil va activar el pla d’emergències exteriors del sector químic (Plaseqcat) i, consegüentment, es va recomanar a la gent situada en un radi d’un quilòmetre que restés dins de casa seva amb les finestres tancades i els sistemes de ventilació apagats. Per la seva banda, l’Ajuntament i l’empresa van posar en marxa els seus propis plans de seguretat. La recomanació de confinament va afectar no només Montfullà, sinó també el nucli antic de Bescanó.

L’alarma va durar poques hores i no consten danys personals, però la situació va suposar un bon ensurt per a la població. “No recordo cap cas similar, deia al migdia l’alcalde, Xavier Vinyoles, encara preocupat perquè, si bé el perill ja havia passat, no se sabia com es neutralitzaria la barreja tòxica. La tranquil·litat arribaria pels volts de les dues del migdia, quan es va introduir sosa càustica líquida al dipòsit, una mesura que va donar el resultat desitjat. “Ha estat una recomanació de confinament preventiva pel que pogués passar, no pas perquè hi hagués una afectació imminent”, va aclarir Vinyoles. L’incident va tenir lloc cap a dos quarts de nou del matí. De seguida l’empresa es va posar en contacte amb el 112, des d’on van alertar els bombers. Aquest cos va desplaçar-hi cinc dotacions, entre les quals hi havia la unitat del Grit (Grup de Riscos Tecnològics), que va ser l’encarregada d’aplicar la sosa càustica. El SEM, per la seva banda, va activar el seu personal, igual que els Mossos d’Esquadra.

LA FRASE

Ha estat una recomanació de confinament preventiva, pel que pogués passar
Xavier Vinyoles
ALCALDE DE BESCANÓ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia