Successos

successos

Baixada en tot terreny per unes escales de Banyoles

L'Ajuntament calcula que els danys causats pels ocupants del Range Rover que va fer la gesta oscil·len entre 4.000 i 5.000 euros

La Policia Local ha identificat el vehicle a través de les restes que va deixar

Un tot terreny Range Rover, d'un color fosc, la matinada de diumenge va baixar les escales del barri del Puig d'en Colomer de Banyoles i va malmetre una part considerable del paviment. L'Ajuntament calcula que els danys pugen entre 4.000 i 5.000 euros.

Les escales comuniquen el mirador de Joan de Palau amb l'avinguda Mossèn Constans. En total hi ha 136 graons, repartits en diferents trams –separats per deu replans– fets amb conglomerat de formigó i pedra. Segons l'Ajuntament, de graons trencats n'hi ha 32, encara que les marques del trajecte que va fer es poden notar en molts més. El tot terreny va iniciar el recorregut a dalt de tot, a la placeta del mirador, i el va acabar en la cruïlla de les escales amb el carrer de circumval·lació del Puig d'en Colomer. El darrer tram de les escales –el que va del carrer de circumval·lació a l'avinguda Mossèn Constans– no el va poder fer perquè hi ha uns pals metàl·lics que barren el pas.

A més dels graons, el Rang Rover va causar desperfectes en la paret de la casa que hi ha a la sortida d'una cantonada de les escales. Com que es tracta d'una cantonada molt tancada –forma un angle de 90 graus–, el vehicle va deixar una gran marca al mur.

Les càmeres de vigilància d'una de les cases de la zona van enregistrar la gesta dels ocupants del Range Rover diumenge cap a les 5 de la matinada. Les càmeres van captar com el cotxe quedava encallat en una cantonada i com els seus ocupants baixaven i aixecaven el cotxe a pes de braços, operació que va estar a punt de comportar-los un disgust, ja que hi va haver un moment en què un dels nois va estar a punt de ser atropellat pel vehicle. Les cintes però no van servir per identificar el vehicle, ja que no se li veia la matrícula. A partir de trossos de peces on es veia clar que corresponien a un Range Rover, la Policia Municipal va iniciar una minuciosa investigació i des del dia dels fets va visitar tots els propietaris de vehicles del model del sospitós de la comarca i també diversos tallers, cosa que els va servir per comprovar que el vehicle que buscaven, que havia deixat pintura de color negre a les parets, havia estat pintat feia poc. Amb totes les dades recollides, ahir la policia considerava que tenia identificat del tot el causant dels desperfectes, però encara no l'havien cridat per interrogar-lo, cosa que faran en les properes hores.

Incendiari imputat

La baixada temerària per les escales no és l'única bretolada registrada a Banyoles. La setmana passada la Policia Local va imputar un jove de la població de 23 anys acusat d'haver provocat danys importants per haver cremat contenidors i banderoles a la població.

LA XIFRA

32
graons dels 136 que té l'escala han patit danys de resultes de la baixada del tot terreny.

El cas de la catedral de Girona

El 29 de desembre del 2006 un 4x4, un Jeep Wrangler, va pujar per les escales de la catedral de Girona, i va causar alguns desperfectes en els graons. Uns dies més tard, el 4 de gener del 2007, Pau Llopart, un advocat de Girona, es va presentar a la comissaria i va confessar que era l'autor dels fets i va ser imputat per un delicte contra el patrimoni. El capítol de la catedral va valorar en 28.336 euros els danys ocasionats pel trànsit del vehicle a les escalinates del monument. Llopart va ingressar el 9 de febrer al jutjat número 1 de Girona els 28.336 euros que segons el peritatge valien els danys causats. El seu advocat, Carles Monguilod, va demanar que l'Ajuntament de Girona facilités la llista dels permisos que al llarg dels anys s'havien donat a empreses o particulars per fer actes a les escales que suposaven portar-hi vehicles. En una ocasió, per exemple, s'hi va rodar un anunci on es veia un Lada 4x4 que s'enfilava per els escales. Llopart encara no ha estat jutjat i el cas encara dorm al jutjat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.