Successos

Successos

Atrapen els dos assaltants d'un veí de Castellfollit

Van colpejar i lligar la víctima i li van robar un rellotge d'or, el telèfon i 2.000 euros

Imputen els amos d'una botiga de compra i venda d'or de Girona que haurien donat informació de la víctima

Han caigut els lladres que el gener passat van assaltar violentament un veí de Castellfollit de la Roca que es dedica a la compra i venda d'or. Es tracta d'Abdeljabar Malki i El Mustapha El Inani, de 27 anys, que van ser detinguts a Salt. A més, la investigació va portar els Mossos a concloure que l'assalt s'hauria produït gràcies a l'ajuda, la infraestructura i la informació sobre la víctima que els haurien facilitat membres de la família Valdiviejas, responsables d'una botiga de compra i venda d'or del carrer Migdia de Girona que precisament els Mossos van detenir fa pocs dies perquè es va descobrir que mercadejaven amb joies robades. Els responsables de la botiga, pare i fill, que al febrer van ser detinguts, en aquesta ocasió van ser interrogats en qualitat d'investigats. Abdeljabar Malki i El Mustapha El Inani, suposats autors materials de l'assalt, tots dos amb antecedents, van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat.

Els fets van passar el 12 de gener, en una casa del segle XIX anomenada Villa Margarita que està situada al carrer de Girona, l'antiga travessera de l'eix pirinenc a Castellfollit. Els dos lladres van abordar l'home, de 57 anys, a primera hora del matí, quan es disposava a sortir de casa per anar a passejar els gossos a la muntanya, tal com fa habitualment. Els autors del robatori sabien que l'home tenia aquesta rutina, ja que van aprofitar per entrar a l'habitatge just quan va obrir la porta del garatge. El van empènyer cap a dins, el van amenaçar i li van sostreure un rellotge d'or, el telèfon mòbil (un I-phone) i la seva cartera, amb uns 2.000 euros en efectiu. Tot i que la víctima fa vida a la segona planta de l'edifici, els delinqüents no van accedir a aquesta part de la casa sinó que el robatori va tenir lloc al garatge, on li van agafar els objectes que portava a sobre.

Amb ganivet i pistola

Un cop els assaltants van obtenir el botí, van immobilitzar la víctima, que es dedica a la compra i venda d'or. Van deixar l'home lligat i van marxar immediatament de la casa. Tot i això, al cap d'una estona, l'inquilí va aconseguir deslligar-se per si sol i va trucar al telèfon d'emergències 112 per informar dels fets de què acabava de ser víctima. Segons va relatar posteriorment l'afectat a la policia, els lladres eren dos homes d'origen marroquí que duien un ganivet i una pistola, que seria simulada.

LA DATA

12.01.17
és el dia
que van passar els fets en una casa del segle XIX anomenada Villa Margarita, al carrer de Girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia