Successos

Colpegen i lliguen un veí de Castellfollit per robar-lo

Dos lladres van abordar-lo a primera hora del matí, quan sortia de casa per passejar els gossos

Li van sostreure un rellotge d'or, la cartera i el mòbil

L'home es va deslligar i va trucar al 112

Alarmant episodi el que va viure ahir un veí de Castellfollit de la Roca que va ser víctima d'un assalt violent a casa seva. Els Mossos d'Esquadra van ser alertats dels fets quan passaven pocs minuts de tres quarts de set del matí. L'avís el va donar ell mateix. Precisament, cap a aquesta hora va ser vist a davant del seu domicili per una veïna que, malgrat tot, no va detectar que havia estat agredit. L'home, de 57 anys, viu sol en una casa del segle XIX anomenada Villa Margarita. Està situada al carrer de Girona, l'antiga travessera de l'eix Pirinenc.

Dos desconeguts el van abordar a primera hora del matí, quan es disposava a sortir de l'immoble per anar a passejar els gossos a la muntanya, tal com fa habitualment. Se sospita que els autors del robatori l'haurien espiat prèviament i coneixien que l'home té aquesta rutina, ja que van aprofitar per entrar a l'habitatge just quan va obrir la porta del garatge. El van empènyer cap a dins, el van amenaçar i li van sostreure un rellotge d'or, el telèfon mòbil (un I-phone) i la seva cartera, amb uns 2.000 euros en efectiu. Tot i que la víctima fa vida a la segona planta de l'edifici, els delinqüents no van accedir a aquesta part de la casa sinó que el robatori es va desencadenar al garatge, on li van agafar els objectes que portava a sobre.

Segons va relatar posteriorment l'afectat a la policia, els lladres eren dos homes d'origen marroquí que duien un ganivet i una arma, que seria simulada.

Traslladat a l'hospital

Un cop els assaltants van obtenir el botí, van immobilitzar la víctima, que es dedica professionalment a la compra i venda d'or. Van deixar l'home lligat i van marxar immediatament de la casa. Tot i això, al cap d'una estona, l'inquilí va aconseguir deslligar-se per si sol i va trucar al telèfon d'emergències 112 per informar del succés que acabava de sofrir. Des del 112, al seu torn, es va alertar els Mossos, que van rebre l'avís a les 6.48 h. A més, es va activar una ambulància convencional del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). L'home sagnava com a conseqüència del cop al cap que havia rebut i els sanitaris el van evacuar per precaució a l'hospital d'Olot, on va quedar en observació.

A casa de la víctima també s'hi van desplaçar diversos agents dels Mossos de la comissaria d'Olot, així com companys seus de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de Girona. Els policies van estar bona part del matí duent a terme la inspecció ocular a l'escenari dels fets per intentar recollir proves que permetin identificar els responsables del robatori, i van estar preguntant als veïns de la zona si havien vist alguna cosa relacionada amb el succés.

Al costat de la casa hi ha una fleca. Una de les treballadores va indicar que va veure l'ambulància i la policia quan va arribar al matí a la feina. Segons va explicar, la víctima és un home del poble de tota la vida, i és molt discret. Aquesta empleada creu que els lladres haurien estat espiant l'home i li coneixien els hàbits, ja que cada dia marxa a l'entorn de les sis del matí amb el vehicle per endur-se els gossos a passejar per zones boscoses.

LA DATA

12.01.17
A les 6.48 h els Mossos van rebre l'avís dels fets, que van tenir lloc en un immoble del carrer de Girona.

LES XIFRES

2.000
euros
es van endur els assaltants, els quals portaven un ganivet i una arma, que es creu que era simulada.
57
anys
té la víctima. Els sanitaris del SEM el van traslladar a l'hospital d'Olot a causa de la ferida que tenia al cap.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia