Successos

Queda en llibertat el cuiner del Collell jutjat per abusos a una nena

La secció quarta de l'Audiència de Girona ha decretat la posada en llibertat, sense fiança, de Sandeep Singh, un jove d'Olot originari de l'Índia que va ser jutjat dilluns per haver abusat presumptament d'una nena de 8 anys. La menor va patir els suposats fets en unes colònies a les quals va assistir els dies 1, 2 i 3 d'agost del 2014 al santuari del Collell. L'acusat treballava en aquella època de manera eventual a la cuina d'aquest complex, situat a Sant Ferriol. En una interlocutòria emesa ahir per l'Audiència s'indica que, arran de les declaracions que es van sentir en el judici, “han desaparegut” els motius pels quals es va ordenar l'empresonament provisional del noi. Tot i que encara no ha sortit la sentència pel cas, el fet que hagi estat excarcerat fa pensar que, possiblement, serà absolt (la fiscal, en canvi, demana sis anys de presó).

L'advocat Carles Monguilod, que exerceix la defensa de l'investigat, ja va sol·licitar en el judici l'absolució del seu client, tal com probablement s'establirà amb vista a la decisió de l'Audiència de deixar-lo en llibertat. La menor va dir que va ser víctima d'abusos els dies 1 i 2 d'agost. Monguilod, però, va aportar l'informe de vida laboral del seu representat, on queda reflectit que el dia 1 Sandeep no va treballar. La nena, a més, va donar pocs detalls de com era l'agressor, limitant-se a descriure que era morè i anava amb uniforme, i a l'advocat també li va sobtar que un dia que la menor era a l'escola i va veure un home fent fotos per fora es va pensar erròniament que era l'investigat.

El lletrat lamenta que Sandeep ha passat més d'un any privat de llibertat –va ingressar a presó provisional el 3 de setembre del 2015–. L'advocat considera que els Mossos d'Esquadra van fer una investigació molt deficient, ja que van assenyalar l'acusat sense proves, causant-li un perjudici molt greu i sense buscar altres possibles sospitosos. Monguilod estudiarà quines responsabilitats cal reclamar per tal que el noi sigui justament recompensat pel greuge viscut. En el judici, cap dels professionals que va assistir la menor va posar en dubte la seva credibilitat referent als abusos, si bé no quedaria demostrat que l'autor fos Sandeep.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.