Política

ETA envia una nova remesa de cartes d'extorsió

ETA ha enviat una nova remesa de cartes d'extorsió als empresaris bascos en les quals, en basc i castellà, li "reclama un ajut econòmic" de fins a 400.000 euros i amenaça amb prendre "mesures" en cas de no respondre a la seva petició.

La missiva va ser remesa en la segona quinzena de juliol i en ella, ETA incrementa tant la quantitat demandada als empresaris en els últims mesos com el to emprat en la mateixa, advertint de possibles conseqüències per a qui no contribueixi el seu finançament.

L'organització terrorista inicia la carta en basc i comunica a l'empresari que es posa en contacte amb ell "tenint en compte la seva capacitat econòmica".

A continuació, exposa que "Euskal Herria està sota el domini" de l'Estat espanyol i francès a qui ha de pagar imposats "obligats" i valora que hi hagi "ciutadans bascos" que col·laborin "des de les seves butxaques" i "voluntàriament", amb iniciatives culturals i a favor del basc, "imprescindibles per a la construcció i el desenvolupament" del poble basc.

El text afegeix que "ETA sempre ha hagut de fer front a multitud de necessitats econòmiques en la lluita a favor dels drets democràtics d'Euskal Herria" i aclareix que les iniciatives que desenvolupa per obtenir finançament no contribueixen a l'enriquiment personal dels membres de l'organització.

Pel seu nom
Així, ETA es dirigeix directament i pel seu nom a l'empresari per demanar-lo fins a 400.000 euros "a tall d'ajut econòmic a favor d'Euskal Herria", que haurà de lliurar "de forma discreta" en "els cercles habituals de l'esquerra abertzale", en bitllets de 20, 50 i 100 euros.

La carta conclou advertint a l'empresari de què "si no contesta a la nostra petició, donaria via lliure a Euskadi Ta Askatasuna per decidir accions en contra dels seus béns i/o de la seva persona" i li exigeix que no es posi "en coneixement de cap Cos policial", "si no vol causar mal a ningú".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.