Política

L'etarra detingut a Santander planejava atemptar amb un cotxe bomba a Cantàbria

La detenció d'Aritz Arginzoniz, de 22 anys, va ser fruit d'un dels controls policials rutinaris que duu a terme la policia

Les forces de seguretat busquen ara tant a Cantàbria com a Biscaia a Saioa Sánchez Iturregi, la parella del presumpte membre d'ETA detingut a Santander en una estació d'autobusos. Els investigadors treballen amb dues hipòtesis: La primera que tots dos terroristes hagin estat amagats des de la desarticulació del "comando Biscaia" a finals de desembre de l'any passat, i la segona, més probable, que tots dos haurien fugit aleshores a França i després haurien tornat per preparar un atemptat amb cotxe bomba.

La detenció d'Aritz Arginzoniz Zubiarre va ser fruit d'un dels controls policials rutinaris que duu a terme la policia des que es va instaurar el nivell 2 del Pla Antiterrorista. La policia va sospitar en una estació d'autobusos a Santander d'un jove que duia una motxilla i mostrava un comportament estrany i nerviós. Aleshores van procedir a identificar-lo i davant les preguntes dels agents, el jove va reconèixer ser membre d'ETA.

Un dels testimonis dels fets ha explicat que la detenció es va produir a la zona de les dàrsenes des d'on surten els autobusos. Segons fonts presencials, un dels treballadors de l'estació ha comentat a la policia que li havia fet sospitar una persona que "duia molt de temps assegut" a diversos bancs.

Després de la detenció, la policia va examinar la motxilla i hi va trobar el detonador, el temporitzador i la pistola.

Aritz Arginzoniz Zubiarre i Saioa Sánchez Iturregi són dos dels identificats del "comando Biscaia" que van aconseguir fugir després que l'Ertzaintza trobés el 23 de desembre del 2006 un zulo amb explosius a Amorabieta i més material dies després a Atxondo. Arginzoniz, de 22 anys, era un dels membres d'ETA més buscats per la policia ja que és sospitós d'haver intervingut en diversos atemptats amb bomba comesos a Biscaia abans de la treva d'ETA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.