Política

Detingut a Santander un presumpte membre d'ETA

La investigació duta a terme per la Policia Nacional, que ha permès la detenció d'Arginzoniz, continua oberta

Agents de la Policia Nacional han detingut aquest migdia a Aritz Arginzoniz, presumpte membre d'ETA a Santander, segons han informat fonts de la lluita antiterrorista.

En el moment de la detenció, que ha tingut lloc a l'estació d'autobusos de Santander, l'etarra, que en ser arrestat s'ha identificat com a membre de la banda, portava una motxilla amb una pistola i un temporitzador.

A Arginzoniz se'l buscava des del mes de desembre passat, després de trobar un zulo a Amorebieta i d'explosius a la vall d'Atxondo (Biscaia). Aleshores formava part d'un comando d'ETA integrat també per Saioa Sánchez, Asier Larrinaga Rodríguez i Garikoitz Etxebarria Goikoetxea.

Aquests dos últims van ser detinguts el 9 de gener a la localitat d'Ascain i entregats a l'Estat espanyol el 16 de març per ser jutjats en relació amb els 240 kg d'explosius trobats a Amorebieta i Atxondo.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.