Política

Zapatero afirma que no hi ha via per al diàleg amb ETA i que la seva resposta davant l'amenaça serà "implacable"

Anuncia que cada família amb residència legal a l'Estat rebrà 2.500€ per cada nou fill que neixi o sigui adoptat

El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha afirmat avui que "no hi ha cap via per al diàleg" amb ETA ni cap "marge per intentar-ho" i ha assegurat que la seva resposta davant de l'amenaça etarra serà "implacable", a més de demanar unitat a totes les forces polítiques per resistir l'atac terrorista.

"No lliurem als terroristes, ni ara ni mai, el premi de la nostra desunió", ha reclamat Zapatero en el seu discurs en el debat de l'estat de política general que se celebra en el Congrés.

El cap de l'Executiu ha afirmat que el seu objectiu sempre ha estat "derrotar" definitivament el terrorisme i ha emmarcat en aquest compromís la decisió d'explorar les possibilitats d'un final dialogat de la violència.

"Ara -ha dit- els terroristes han de saber que mai no podran doblegar la unitat de les forces polítiques, una unitat necessària per resistir les amenaces, defensar la voluntat democràtica de viure en pau i en llibertat i negar qualsevol preu polític al final de la violència".

Justificació
En la seva intervenció, Zapatero ha justificat la seva decisió d'"explorar les possibilitats reals de negociar la dissolució" d'ETA després de la seva declaració de l'alto el foc, mentre mantenia "el compromís democràtic amb la lluita antiterrorista".

Després d'assenyalar "que mentre hi va haver una sola oportunitat de salvar vides va intentar aprofitar-la", ha garantit que en tot aquell període van funcionar plenament els eixos fonamentals de la lluita antiterrorista: l'eficàcia policial, la justícia, la política penitenciària, la cooperació internacional i el reconeixement a les víctimes.

Ajuda a les famílies
Zapatero ha anunciat que cada família amb residència legal a Espanya rebrà 2.500 euros per cada nou fill que neixi o sigui adoptat, així com la universalització de l'educació infantil, dels 0 a 3 anys.

"Per continuar progressant, Espanya necessita més famílies i amb més fills. I les famílies necessiten més suport par tenir aquests nens i més recursos per criar-los", ha destacat en el seu discurs d'obertura del debat sobre l'Estat de la Nació.

Aquest anunci ha estat acollit amb cert renou des de la bancada popular. "Esperava que el PP que és un partit que defensa la família se sentís reconfortat per aquesta mesura que suposa un gran esforç per a les arques públiques", els ha etzibat Zapatero.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES
Regne Unit

El Regne Unit expulsa l’agregat de Defensa de l’ambaixada russa

Barcelona

ERC proposa la creació de la Llei de Sobirania Alimentària

RIPOLL
estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

barcelona