Política

Actes d’homenatge a Rovira i Virgili a la Jonquera i a Agullana

Els municipis fronterers del Pertús (Vallespir) i la Jonquera i Agullana (Alt Empordà) seran aquest dissabte, 14 de desembre, els escenaris d’una jornada d’homenatge a Antoni Rovira i Virgili (1882-1949), coincidint amb el setantè aniversari de la seva mort.

Els actes institucionals començaran al matí (09.30 h), amb una ofrena floral a la tomba d’Antoni Rovira i Virgili al cementiri del Pertús, en presència de Thierry Thadée, alcalde del municipi, i Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya. Tot seguit l’homenatge es traslladarà al Museu Memorial de l’Exili (Mume), a la Jonquera, on tindran lloc dues conferències a càrrec de Josep Murgades (catedràtic de la UB) i Elena de la Cruz Vergari (URV). També al Mume (12 h), tindrà lloc la taula rodona L’aportació intel·lectual i política d’Antoni Rovira i Virgili, a càrrec d’Enric Pujol (UAB) i Josep Maria Roig Rosich (URV). A la tarda (16.30 h) es farà la visita al centre d’interpretació de l’exili cultural català de 1939 d’Agullana, i els actes es tancaran amb la representació de l’obra Els darrers dies de la Catalunya republicana, a càrrec de la companyia Terra Teatre - Jordi Hervàs a Can Laporta (la Jonquera, 18 h).

Nascut a Tarragona, Antoni Rovira i Virgili ha deixat un ampli llegat periodístic, literari i polític. Va ser diputat al Parlament i durant la Guerra Civil en va ser vicepresident i, a l’exili, president. Després de la retirada va viure a Montpeller i a Perpinyà, on va morir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia