Política

Gabriel retreu a Mas el to “agressiu” i la “falta de respecte” amb la CUP

La diputada considera que el discurs del president se situa “en el terreny de la provocació”

Creu que encara és possible trobar una “solució de consens”

La CUP s'ha mostrat sorpresa i molesta pel to que ha utilitzat amb la formació el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, en seva compareixença d'aquest dimarts.

La diputada cupaire Anna Gabriel ha criticat el “vocabulari agressiu i la falta de respecte absoluta cap a l'espai polític de la CUP-Crida Constituent” que, segons ella, ha mantingut Mas. Tot i no voler entrar a valorar-ho massa, Gabriel ha afirmat que el seu discurs “com a mínim se situa en el terreny de la provocació”.

A més, ha considerat que el president en funcions ha volgut llançar un missatge amb un “contingut fratricida i frontista”. “El país té elements suficients per valorar si en aquest moment és oportú tractar així l'espai de la CUP-CC per part del que encara és president en funcions”, ha advertit.

Gabriel també ha volgut rebatre els arguments que Mas ha fet servir per acusar la CUP de no haver-se mogut i no haver aportat propostes a les que oferia JxSí en la negociació d'aquests últims mesos.

Segons ella, “la CUP ha estat amb una actitud permanent de fer propostes, acompanyades de formules d'implementació, quantificació de recursos i calendaris d'execució”. En aquest sentit, ha assegurat que “el pla de xoc partia d'una proposta elaborada íntegrament per la CUP. Però finalment JxSí posa sobre la taula el que respon bàsicament al seu programa electoral”.

També ha replicat a mas que, segons ell, qui no s'ha mogut ha estat, justament, Junts pel Sí i sobretot CDC. “No ens hem tancat a res, ens hem mogut moltíssim, hem fet propostes també en formules de presidència, de govern amb un comissionat internacional pel procés, i qui ha dit no a tot és Mas”, ha assegurat.

Malgrat tot, la CUP ha tornat a instar JxSí i Mas a variar la seva posició per evitar eleccions al març. “Tenim encara 72 diputats al Parlament. I així com nosaltres ens hem mogut, ens hem tensat internament també, però enteníem que havíem de prendre la decisió, ara l'ha de prendre JxSí i CDC. Han de decidir si donen el tret de sortida a la campanya electoral o si aprofiten els dies que queden per trobar una solució de consens que entenem que encara hi podria ser”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Exèrcit israelià entra en nous barris de Rafah i continua bombardejant la Franja

barcelona
GIRONA

Asens reivindica el vot "antifeixista" en l'inici de campanya

GIRONA
guerra a gaza

L’Exèrcit israelià va avisar Netanyahu fins a quatre cops de la feblesa del país

barcelona
Amèrica Llatina

El TIJ no aplicarà cautelars contra Quito per l’assalt a l’ambaixada de Mèxic

barcelona
Política

Mor Ángeles Flórez, última miliciana socialista espanyola viva

rússia

Detenen un alt comandament militar rus per corrupció, el quart en un mes

barcelona
política

Junts vol situar a Europa la demanda d’un referèndum dins la Constitució

barcelona
nova caledònia

Macron cedeix a la pressió independentista canaca i suspèn la reforma del cens electoral

barcelona
Països bàltics

Estònia denuncia un “incident fronterer” amb Rússia

barcelona