Política

El govern celebra el “preacord” de JxSí i la CUP i espera que Mas pugui ser investit “el més aviat possible”

La vicepresidenta Neus Munté aposta per no enterrar definitivament el projecte de BCN World

La vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté, ha assegurat aquest dimarts que Artur Mas mantindria “intactes” les seves atribucions com a president de la Generalitat en cas que la CUP facilités la seva investidura i ha apostat per no enterrar encara definitivament el projecte de BCN World. Munté ha esperat que el preacord -que la CUP ha de votar en assemblea diumenge- signifiqui la possibilitat d'investir Artur Mas de nou en el càrrec de president “el més aviat possible”.

Després de la reunió del consell executiu, Munté ha puntualitzat que la proposta de presidència coral plantejada per Junts pel Sí (JxS) a la CUP no debilitaria la figura del president català.

“Es mantenen intactes totes les funcions i atribucions del president de la Generalitat”, ha indicat Munté sobre la proposta, que preveu una estructura amb poders repartits amb altres tres noms.

Sobre BCN World, ha recordat que la proposta de JxS preveu la creació d'un grup de treball “per continuar avançant i buscant el consens polític necessari per tirar endavant el projecte, que pot tenir impacte positiu sobre el territori”, en termes d'ocupació i de “posicionament europeu i global del territori”.

La voluntat, segons Munté, és intentar “arribar a un acord i un consens al Parlament”, no només al territori tarragoní, perquè “és important que aquest projecte no es paralitzi”.

Munté, que ha intervingut en les negociacions per dissenyar el pla de xoc social, ha detectat una “evolució” en la CUP en “entendre” que les mesures plantejades “havien de ser realitzables i sostenibles des del punt de vista pressupostari”.

També ha apuntat que al Govern li agradaria que la investidura “fos com més aviat millor”, per “poder començar a treballar amb la màxima normalitat possible”, però tot dependrà del que decideixi l'assemblea de la CUP aquest diumenge a Girona (Gironès).

Fonts de l'executiu català veuen difícil que la sessió d'investidura pugui quedar resolta la setmana que ve, de manera que, en cas que la CUP acceptés la proposta de JxS, podria celebrar-se la primera setmana de gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ