Política

Demarcació de Girona

DL guanya i subratlla el front independentista gironí

Xuclà treu pit per la victòria a la demarcació de Democràcia i Llibertat, que obté dos diputats però supera en vots a ERC

Destaquen que quatre dels escollits siguin sobiranistes

“Hem guanyat clarament i a les comarques gironines hem obtingut el millor resultat de Democràcia i Llibertat de les quatre demarcacions. ” Amb aquestes paraules el cap de llista de Democràcia i Llibertat a les comarques gironines, Jordi Xuclà, va valorar el fet que la nova fórmula de Convergència obtingués a la demarcació la victòria en nombre de vots per davant d'ERC, per bé que empatessin en obtenir dos diputats cadascun.

Precisament, el fet que DL i ERC encapçalin clarament les opcions dels gironins a les urnes va provocar que Xuclà iniciés la seva intervenció davant de militants i companys de partit amb una afirmació contundent: “Les comarques gironines som la terra més lliure i sobirana de tot Catalunya.” El bloc independentista va obtenir l'hegemonia sense discussió a les comarques gironines i, per aquest motiu, Xuclà va subratllar la circumstància que “quatre dels diputats escollits [DL i ERC] som sobiranistes i independentistes, un cinquè [En Comú Podem] està pel dret a decidir i esperem que quan, en un any, no es pugui fer el referèndum, s'afegeixin a la nostra causa.”

En sentit contrari, el cap de llista de DL, que juntament amb Elena Ribera va ser ahir escollit per al nou Congrés, també va voler fer notar que el sisè diputat electe del PSC “amb una proposta federal ha obtingut un 12,6% dels vots, quan fa quatre anys en va obtenir un 21,4%”.

Dard cap a Unió

Xuclà no va desaprofitar l'oportunitat per deixar anar un dard enverinat cap als excompanys de federació quan va recordar: “El mes de juny, vam prendre una decisió i ara prenem nota que el camí escollit era el correcte. En canvi, altres van decidir baixar el camí i els qui ho van fer no han tret cap diputat.” Davant de la militància reunida, com és habitual en jornada electoral, a l'hotel Carlemany de Girona, Xuclà també va voler posar en relleu el seu “profund orgull com a convergent”, recordant que han viscut moments que “no han estat fàcils”: “Però el resultat demostra que estem vius i ben vius.”

Pel que fa al Senat, la formació també es va mostrar molt satisfeta pels resultats. Amb part de l'escrutini encara en marxa en tancar aquesta edició, DL obtenia tres senadors amb Joan Bagué com a més votat i Clàudia Massó i Pere Saló també escollits.

LES FRASES

Les comarques gironines són la terra més lliure i sobirana de tot Catalunya, amb quatre diputats per la sobirania
Al juny, vam decidir emprendre un camí i prenem nota que era el correcte. Els que van baixar del camí no n'han tret cap
Hem guanyat clarament i vull expressar el profund orgull convergent
Jordi Xuclà
CAP DE LLISTA DE DEMOCRÀCIA I LLIBERTAT A GIRONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia