Política

Sánchez avisa que el PSOE no guanya si Catalunya no és “la punta de llança”

Iceta fa una crida a l'“orgull” del PSC i demana “sisplau” el vot per fer fora Rajoy

Chacón alerta, contra l'embranzida de Podem, que cal un canvi “amb seguretat”

Catalunya sempre ha estat clau per a les victòries del PSOE i, per primer cop des de la recuperació democràtica, el seu candidat, Pedro Sánchez, va tancar la campanya del PSC a Barcelona hores abans de fer-ho a Madrid. El PSOE s'hi juga el retorn a La Moncloa, però Sánchez també la continuïtat com a líder del partit segons quins siguin els resultats. L'aspirant va encapçalar el tancament de campanya de la candidata catalana, Carme Chacón, amb el lema El vot que fa fora a Rajoy al Palau Olímpic de la Vall d'Hebron.

Conscients que les darreres enquestes amenacen que Podem podria avançar el PSOE, el darrer míting ha estat una crida gairebé desesperada al vot útil. Sánchez va expressar el seu “profund agraïment” perquè Catalunya torni a ser la “punta de llança” històrica que permeti als socialistes tornar a liderar Espanya. “És fonamental que tinguem un gran resultat”, va alertar el presidenciable, que va denunciar que el PP, Ciutadans i Podem han fet front comú contra el PSOE en la campanya. El candidat socialista va entrar fins i tot en l'esfera personal en retratar el líder de Podem, Pablo Iglesias, com un egòlatra. Iglesias ha demanat a Sánchez que l'investeixi president però s'ha negat a investir un president socialista. Sánchez va recordar-li ahir que això és tant com dir: “Estima'm a mi, que jo també m'estimaré a mi mateix.” També el va acusar d'estripar-se la camisa quan sent que titllen d“indecent” Rajoy i d'aplaudir Colau per haver anomenat “criminals” els socialistes.

Amb els crits d“orgull socialista”, Miquel Iceta va reivindicar el PSC com un partit que “ha estat, és i serà” segell de tots els avenços que han tingut lloc. Iceta va convidar els independentistes irònicament a no anar al Congrés si el que volen és desconnectar d'Espanya perquè “s'estalviaran el bitllet del TAV”. A En Comú Podem els va criticar que vulguin un referèndum per a Catalunya i no revelin si votarien a favor o en contra de la independència. “Sisplau, si voleu canvi i voleu esquerres, voteu Pedro Sánchez”, va demanar Iceta.

També va fer una crida al vot útil que, a Catalunya, se'ls pot escapar cap a En Comú Podem, Chacón va advertir que Catalunya i Espanya necessiten un “canvi amb seguretat” i no experiments desconeguts amb les noves forces. Sánchez havia rebutjat rotundament al matí, des de Saragossa, tota possibilitat de pacte amb el PP. Chacón ho va considerar “impossible”: “Al PP li passa que va a la baixa. Pensava que podria governar amb C's i ara s'adona que no pot fer-ho. Però ja pot tenir clar que el partit socialista vol el PP a l'oposició”.

LES FRASES

C's demana el vot per donar el govern al PP, i Podem l'únic que vol és passar al davant del PSOE
Pedro Sánchez
presidenciable del PSOE
El PP pensava que podria governar amb C's i s'adona que no pot fer-ho. El partit socialista vol el PP a l'oposició
Carme Chacón
candidata del psc

“Catalans i catalanes” al govern

Abans del darrer míting, Sánchez va revelar al Fòrum Tribuna Barcelona que té dissenyat l'equip de govern si és president i que hi haurà “catalans i catalanes”. Per respecte als procediments, no va voler revelar si Carme Chacón seria ministra. D'ella va dir que “té tot el meu suport i confiança, i és una persona molt valuosa”. Sánchez ha posat Meritxell Batet de número dos seva a Madrid i va demanar que Maurici Lucena fos a la llista del PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia