Política

Ortega acompanya Joan Cañada en la seva declaració com a testimoni pel 9-N al TSJC

L'encarregat d'organitzar el dispositiu del procés consultiu serà interrogat pel jutge sobre les actuacions del govern a partir del 4 de novembre

També declaren aquesta tarda la directora del CIRE i el responsable tècnic informàtic de la consulta

L'exvicepresidenta del govern de la Generalitat Joana Ortega ha fet costat aquest dilluns a l'exaltcàrrec de Governació encarregat de l'organització de l'operatiu per al procés participatiu del 9 de novembre de 2014, Joan Cañada, en la seva declaració com a testimoni davant del jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que investiga la consulta.

Cañada està citat a declarar aquesta tarda davant del jutge del TSJC Joan Manel Abril, juntament amb la responsable del departament de Justícia que va encarregar confeccionar les urnes i paperetes del 9-N a presos de la presó de Lleida, així com el responsable tècnic informàtic de la consulta.

El responsable d'organitzar el dispositiu del procés des del departament de Governació, i que va ser conegut popularment com el “director del 9-N”, ha arribat a l'edifici del TSJC flanquejat per l'exvicepresidenta i exconsellera de Governació, imputada també arran de la querella de la Fiscalia al costat del president català, Artur Mas, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau.

Cañada, que va ser assessor en matèria d'opinió pública de la conselleria liderada per Ortega, serà interrogat principalment per les actuacions que el govern català va portar a terme en relació amb la consulta a partir del dia 4 de novembre, quan el Tribunal Constitucional (TC) la va suspendre.

Abans de l'excàrrec de governació ha declarat com a testimoni Elisabet Abad, directora del Centre d'Iniciatives a la Reinserció (CIRE) que va encarregar a interns de la presó de Ponent de Lleida la confecció de les urnes i paperetes del 9-N, que un cop fabricades es van guardar en un magatzem de l'entitat.

La directora del CIRE, que ha acudit a declarar acompanyada del secretari general del departament de Justícia, Enric Colet, ha afirmat que la confecció de les urnes es va formalitzar en tres convenis signats amb la conselleria de Governació abans que el TC suspengués la consulta.

Segons ha dit al jutge la responsable del CIRE, aquests acords preveien també la distribució de les urnes i paperetes del 9-N als centres de votació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia