Política

400.000 euros pels danys de les inundacions del juny del 2013 a la Val d'Aran

El ple extraordinari d'ahir també va aprovar la rehabilitació de bordes i cabanes, un pla especial per a l'àmbit del Garona i una comissió assessora

En sessió extraordinària celebrada ahir, el Conselh Generau d'Aran va ratificar, per unanimitat de tots els grups polítics, el conveni de col·laboració entre Fundación Endesa i el Conselh Generau per minimitzar els efectes de les inundacions del juny del 2013. En el conveni s'estableix el finançament de l'execució del projecte de reparació de l'esquerra del riu Garona i de reposició del camí Reial a Vilamòs i Es Bòrdes per un import de 400.000 euros. Segons Luis Carlos Medina, vicesíndic, “amb aquest conveni, el Conselh Generau continua en la línia de buscar la col·laboració publicoprivada per desenvolupar projectes d'interès per a l'Aran, que està aportant bons resultats aquests últims anys per als veïns de la Val d'Aran”.

Pel que fa a la resolució del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya de modificació del redactat de l'article 112 com a conseqüència de l'estimació parcial del requeriment interposat pel Conselh Generau d'Aran, referent a la modificació del pla director urbanístic de la Val d'Aran, el síndic va manifestar que “s'ha aconseguit més claredat sobre l'ús i la possibilitat de rehabilitació i manteniment de les bordes i cabanes de la Val d'Aran, i una clara definició de l'ús lúdic i familiar d'aquestes”.

Així mateix, “obre la redacció del pla especial urbanístic en l'àmbit del Garona que ha de definir els usos permesos, així com la possible legalització de les activitats econòmiques preexistents”, va afegir-hi Barrera.

Es va aprovar el compte general del Conselh de l'exercici de l'any passat, així com la modificació dels estatuts del consorci Leader Pirineu Occidental i la ratificació dels seus membres. Segons Anna Díaz, consellera de Turisme, “per primera vegada la Val d'Aran és present en un Grup d'Acció Local i permetrà poder accedir als ajuts Leader”.

Entre altres punts, també s'ha aprovat el conveni de col·laboració entre el Departament d'Agricultura, organisme pagador dels fons Feaga i Feader, i el Conselh Generau d'Aran referent a l'exercici de les funcions de l'organisme pagador.

Assessorament en política institucional

El ple va aprovar la creació de la comissió d'afers institucionals, un òrgan amb facultats d'estudi, consulta i assistència dels òrgans de decisió del Conselh Generau d'Aran, únicament i exclusiva per assessorar el govern sobre la política general de la institució, Comissió que estarà integrada per membres de tots els grups polítics que formin part de la corporació, proporcionalment a la seva representativitat en el Conselh Generau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia