Política

S'aproven les retribucions en el ple de Palau-saverdera

L'alcaldessa, Isabel Maria Cortada (GdP-AM), tindrà dedicació completa i cobrarà 35.000 euros bruts anuals

No cobrarà de l'Ajuntament fins al setembre per no incrementar la partida prevista

El nou govern de Palau-saverdera, format per Gent de Palau-AM i Alternativa per a Tothom, tindrà una sola dedicació exclusiva, la de l'alcaldessa, Isabel Maria Cortada, que tindrà una retribució anual bruta de 35.000 euros. La resta de regidors cobraran 50 euros bruts per assistir als plens i 200 euros bruts per assistència a les juntes de govern. El regidor d'Hisenda, Guillermo Colomer, va explicar en el ple d'ahir que, per no incrementar la partida de les retribucions ja prevista per aquest 2015, l'alcaldessa només començarà a cobrar de l'Ajuntament a partir del mes de setembre. Les retribucions es van aprovar amb els cinc vots del govern i els vots en contra de CiU. Jordi Compte (CiU) va qüestionar que s'hagin abaixat les retribucions dels plens (entre les quals les de l'oposició) i apujat les de les juntes de govern. Cortada i el seu equip van defensar, però, que en l'anterior mandat l'equip de govern el formaven vuit regidors (no hi havia oposició), mentre que ara només seran cinc, i que era justificat que els regidors de govern cobrin més que els de l'oposició “perquè són els que tindran més feina”.

El consistori també va aprovar una modificació de crèdit per cobrir la despesa del casal i casalet. S'han tret diners d'altres partides (entre les quals la publicació d'un llibre prevista per l'anterior govern) per poder pagar el servei. Els regidors de CiU es van abstenir.

Una altra decisió que es va aprovar és iniciar un concurs per contractar l'empresa que s'haurà de fer càrrec del servei de menjador a l'escola, llar d'infants i casals. L'empresa actual portava aquest servei d'ençà uns deu anys, amb un contracte que es renova cada cinc anys. Cortada va explicar que els hauria agradat que el municipi tingués una cuina pròpia, però com que no es pot fer per ara es posarà a concurs el servei, amb l'objectiu de millorar-ne la gestió i el servei. CiU també va votar en contra d'aquest punt, posant en dubte que s'aconsegueixi trobar un servei més barat que l'actual.

El ple d'ahir havia generat expectació pel fet que era el primer al qual assistia Narcís Deusedas (CiU), des de l'oposició, després de 28 anys d'alcalde. Deusedas, però, va optar ahir per no intervenir en cap moment del ple, deixant a Jordi Compte la tasca de parlar en nom del grup.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]